Gabriel Oprea: UNPR a obţinut vot politic la nivelul întregii ţări peste 10% pentru consilieri judeţeni

Gabriel Oprea. (Cătălin Ovreiu / www.mapn.ro)
Epoch Times România
11.06.2012

Uniunea Naţională pentru Progresul României a obţinut, potrivit primelor raportări, după estimările făcute de staff-ul de campanie, la nivelul întregii ţări, peste 10% din voturi pentru consilierii judeţeni, a declarat, duminică seara, preşedintele UNPR Gabriel Oprea.

"Potrivit primelor raportări, după estimările noastre, Uniunea Naţională pentru Progresul României a obţinut vot politic, la nivelul întregii ţări, peste 10% pentru consilierii judeţeni, cu mult peste toate sondajele de opinie care ne dădeau cu 0-1%", a spus Oprea.

El a salutat victoria lui Neculai Onţanu, secretarul general al partidului, la Primăria sectorului 2, dar şi pe cea a candidaţilor UNPR la consiliile judeţene câştigate prin vicepreşedinţii partidului Culiţă Tărâţă - la Neamţ, Mircia Muntean - la Hunedoara şi Sergiu Diacomatu - la Brăila.

Gabriel Oprea a spus că se aşteaptă la rezultate foarte bune la consiliile judeţene şi din partea vicepreşedinţilor partidului Constantin Simirad - la Iaşi, Eugen Chebac - la Galaţi, Ion Tabugan - la Caraş Severin şi la primăriile Craiovei - Antonie Solomon, Nicolae Dragu la Călăraşi, Eusebiu Veţeleanu la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea.

"UNPR, prin candidaţii săi, a obţinut scoruri foarte bune şi aşteptăm rezultatele finale. Ne bucură, de asemenea, scorurile realizate de numeroşi alţi candidaţi ai UNPR şi de numeroase filiale din întreaga ţară, la nivel de municipii, oraşe şi comune. Rezultatele colegilor noştri sunt cu atât mai importante cu cât UNPR este un partid tânăr, un partid cu totul nou pe scena politică românească, creat de la zero şi aşezat pe principii solide. UNPR şi-a îndeplinit obiectivul propus, de peste 10% la alegerile locale, deşi vreme de doi ani, am fost prezentaţi, în sondaje comandate de competitori, cu 0-1%, şi suntem încrezători că şi la parlamentare vom avea rezultate foarte bune", a spus preşedintele Gabriel Oprea.

El a subliniat că progresiştii au rămas consecvenţi stabilităţii şi au acordat susţinere guvernelor din ultimii doi ani şi actualului Executiv fără să pretindă avantaje politice.

"Suntem apărătorii interesului naţional, apărătorii interesului cetăţeanului şi milităm pentru stabilitatea ţării. UNPR a asigurat şi asigură stabilitatea politică, într-o perioadă de criză economică mondială, o perioadă grea pentru România şi pentru întreaga lume. Singura condiţie pe care am avut-o a fost sprijinul în Parlament pentru proiectul nostru privind taxarea marilor averi. Uniunea a demonstrat, în aceşti doi ani de existenţă, că este formată şi condusă de oameni gospodari, oameni de cuvânt şi de caracter. Încrederea care a fost învestită în noi ne onorează şi ne îndatorează, în egală măsură", a subliniat Oprea.

Nu în ultimul rând, preşedintele UNPR a ţinut să mulţumească în nume personal şi în numele colegilor săi tuturor celor care au acordat votul partidului şi i-a asigurat pe aceştia că nu vor fi dezamăgiţi nici prin proiectele pe care le vor susţine, nici prin oamenii care vor fi promovaţi şi nici prin munca aleşilor locali.

"Noi ne respectăm întotdeauna cuvântul. Acesta este crezul în numele căruia s-a format acest proiect, UNPR, şi, indiferent cât de greu este să ţii drumul corect în politică, partidul nostru nu se va abate de la calea cea dreaptă. Mulţumesc echipei noastre de militanţi, cei care duc întotdeauna greul campaniei şi le transmit că, din noiembrie, va fi nevoie de noi la guvernare", a completat preşedintele progresist Gabriel Oprea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor