G4Media: Reţeaua "Albanezu", coordonată de Iulian Dumitrescu, anchetată de DNA / Cine sunt cei din sfera de influenţă a şefului CJ Prahova?

Iulian Dumitrescu (Facebook)
Ana Ion
22.05.2024

Tribunalul Bucureşti a prelungit controlul judiciar şi a menţinut interdicţia de a-şi exercita funcţia în cazul şefului Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, pentru că acesta ar fi comis faptele de corupţie tocmai în exercitarea funcţiei publice, se arată în motivarea deciziei de prelungire a controlului judiciar, document consultat de G4Media.ro.

Interdicţia de a-şi exercita funcţia nu l-a împiedicat însă pe şeful PNL al Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, să candideze pentru un nou mandat. Contracandidatul lui Dumitrescu de la PSD este Virgiliu Nanu, fost prefect şi actual director la Cadastru Prahova, nepot al primarului Cornel Nanu din Cornu. Potrivit unor afişe de campanie, candidatul Virgiliu Nanu este “garantat” de familia Cosma din Prahova. Fostul şef al CJ Prahova Mircea Cosma şi fiul lui, fostul deputat PSD Vlad Cosma, au scăpat de dosarul de corupţie după ce faptele s-au prescris ca urmare a deciziilor CCR şi ÎCCJ privind prescripţia. Erau acuzaţi că ar fi primit mită un milion de dolari de la patronii unor firme de deszăpezire şi asfaltare ca să le dea contracte. În prima instanţă, cei doi au fost condamnaţi, Cosma senior la opt ani de închisoare, Cosma jr. la cinci ani de detenţie.

Reţeaua "Albanezu", coordonată de baronul Lamborghini, anchetată de DNA

Motivarea consultată de G4Media.ro conţine însă o mulţime de informaţii noi, nume de oameni de afaceri care ar fi beneficiat de contracte ca urmare a influenţei şefului CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, şi funcţionari care l-ar fi ajutat pe politician.

Unii dintre afaceriştii ale căror nume se regăsesc în documentul consultat de G4Media.ro au fost parteneri de afaceri cu Iulian Dumitrescu şi/sau au cesionat firme cu datorii unor cetăţeni albanezi. Unul dintre numele de afacerişti de casă ai şefului CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, este Daniel Dunăreanu. “Iulian Dumitrescu a împrumutat suma de 180.000 de USD de la numitul Dunăreanu Daniel, coordonator al firmelor Dalex Unic Construct SRL şi Dabera Mega SRL, context în care Iulian Dumitrescu l-a sprijinit pe Daniel Dunăreanu să obţină lucrări pentru UAT Câmpina, finanţată de CJ Prahova, UAT Corbeanca, jud. Ilfov, UAT Nana, jud. Călăraşi”, se arată în documentul consultat de G4Media.ro.

Potrivit declaraţiilor de avere a lui Dumitrescu, Daniel Dunăreanu l-a împrumutat cu 180.000 de euro în 2018. Potrivit investigaţiei PRO TV, Dunăreanu a fondat firma D&D Moldo Best Construct, pe care a cesionat-o ulterior unor albanezi.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor