G4media: Dragnea, chemat la DNA pentru a fi pus sub acuzare în dosarul vizitei în SUA la Trump

Dragnea şi Grideanu, în preajma lui Trump
Dragnea şi Grideanu, în preajma lui Trump (Facebook)

Fostul lider suprem al PSD, Liviu Dragnea, a fost citat azi la DNA pentru a fi pus sub acuzare pentru trafic de influenţă în dosarul vizitei din SUA la învestirea preşedintelui Donald Trump din ianuarie 2017, au declarat pentru g4media.ro surse judiciare. Dragnea a fost citat pentru ora 14.00, iar procurorii suspectează săvârşirea unei fapte de trafic de influenţă.

În dosar este vizat şi Gheorghe Dimitrescu, consulul general al României la Bonn, ex-consilier al fostului deputat PSD Florin Iordache.

Jurnalistul Dan Tăpălagă, pe atunci la Hotnews.ro, a dezvăluit în noiembrie 2017 că Gheorghe Dimitrescu este cel care a plătit din partea PSD 100.000 de dolari unei firme de lobby pentru a-i aranja lui Liviu Dragnea „cât mai curand posibil” întâlniri la vârful administraţiei americane.

Publicaţia citată a scris încă din iunie 2019 că vizita lui Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu efectuată în Statele Unite în ianuarie 2017, când au participat la ceremonia de învestire a preşedintelui Trump, a intrat în atenţia anchetatorilor americani.

În cursul anului 2019 s-a format o comisie rogatorie, prin intermediul căreia autorităţile americane au cerut informaţii în România referitoare la Dragnea şi Grindeanu.

Ulterior, DNA a deschis un dosar pentru presupus trafic de influenţă.

În septembrie 2019, ambasadorul României în SUA, George Maior, a fost audiat la DNA în acest dosar.