Furtuna ajunge în industria financiară chineză: Banca Centrală a Chinei descoperă 40 de bănci care au încălcat regulile interbancare

Banca Centrală a Chinei a descoperit 40 de bănci ce au încălcat regulamentele interbancare şi le-a ordonat să rectifice problema într-un interval de 3 până la 6 luni, a precizat marţi revista financiară Caixin, citând un document.
Sediul Băncii Centrale a Chinei, în Beijing.
Sediul Băncii Centrale a Chinei, în Beijing. (Mark RalstonAFP/Getty Images)

Creditori majori deţinuţi de stat, inclusiv Banca de Construcţii a Chinei, Banca Chinei, Banca Agricolă a Chinei, China Minsheng Banking Corp, China Merchants Bank şi Ping An Bank au primit ordinul de a desfăşura o revizie generală din cauza încălcării regulilor, conform Caixin.

Banca Centrală a Chinei (cunoscută şi sub numele de Banca Populară a Chinei sau BPC) a mai descoperit că Hengfeng Bank, Bank of Nanjing şi filiala din Shanghai a Băncii Chinei au încălcat de asemenea regulile în mod clar, conform raportului publicat de Caixin.

Totuşi, Caixin nu a furnizat alte detalii privind neregulile comise de băncile respective.

În timpul perioadei de 3 până la 6 luni, în care băncile vor trebui să rectifice problema, creditorilor nu li se va permite să desfăşoare anumite operaţiuni interbancare, conform revistei.

Banca Centrală a început să verifice conturile interbancare ale băncilor în septembrie 2016, potrivit declarţiei Caixin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe