Fotbalistul Cristian Sârghi va rămâne în spital cel puţin o săptămână

Epoch Times România
15.08.2012

Fundaşul gălăţean Cristian Sârghi, accidentat luni seară în timpul meciului dintre Oţelul Galaţi şi CFR Cluj, va rămâne internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi cel puţin o săptămână, chiar dacă starea lui este stabilă hemodinamic.

Neurochirurgul Corneliu Marinescu, cel care se îngrijeşte de sănătatea fotbalistului, a declarat, miercuri, că în următoarele zile îi va face lui Sârghi o investigaţie prin computerul tomograf pentru a se asigura că nu sunt leziuni pe creier după ciocnirea cap în cap cu coechipierul lui, Sergiu Costin.

Dr. Marinescu a mai declarat că deocamdată nu s-a intervenit chirurgical şi probabil că nici nu va fi vorba despre o intervenţie de acest gen. În ceea ce priveşte fractura craniană, având în vedere că nu a fost deschisă, nu se impune o operaţie.

În ultima fază a meciului dintre Oţelul Galaţi şi CFR Cluj, la o minge care nu anunţa nimic, gălăţenii Sârghi şi Costin s-au lovit cap în cap.

În urma ciocnirii, căpitanul Oţelului, Sergiu Costin, s-a ales cu o arcadă spartă, însă Cristian Sârghi a suferit o fractură de piramidă nazală şi una craniană şi a fost transportat de urgenţă la spital.

Fundaşul gălăţean va fi tratat de medicii gălăţeni. Nici el şi nici familia acestuia nu şi-au manifestat dorinţa de a fi transferat la un spital din Bucureşti.

Medicii nu pot prognoza dacă Sârghi va fi nevoit să renunţe la fotbal sau îşi va putea continua cariera. Aceasta este cea de-a treia comoţie cerebrală pe care fundaşul gălăţean o suferă în urma unor incidente petrecute pe terenul de fotbal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor