Fotbal: Victor Piţurcă - "Moralul nostru este foarte bun"

Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, a precizat luni că tricolorii au un moral foarte bun înaintea confruntării amicale cu reprezentativa Uruguayului.
Victor Piţurcă. (Stuart Franklin / Bongarts / Getty Images)
Epoch Times România
27.02.2012

Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, a precizat luni că tricolorii au un moral foarte bun înaintea confruntării amicale cu reprezentativa Uruguayului.

"Sper ca la primul joc cu noile tricouri să avem parte de succes. Personal, nu mă gândesc la spectacol. Mă gândesc cum să pregătesc jocul pentru victorie", a spus Piţurcă.

"Când joci contra unei echipe puternice ca Uruguayul, te gândeşti să găseşti strategia pentru victorie. Vreau şi să facem spectacol, să jucăm foarte bine şi să câştigăm. Cum a fost la ultimul meci cu Grecia. Moralul nostru este foarte bun, echipa este în totală schimbare, iar mulţi fotbalişti tineri au ocazia joace cu nişte fotbalişti formidabili. O victorie contează, dar putem să şi pierdem. Jucăm contra unei echipe formidabile, dar la finalul jocului trebuie să fim mulţumiţi de prestaţia noastră", a mai spus Piţurcă.

"Eu am jucat cu Uruguay, am pierdut pe nedrept cu 0-2 în turneul din America. Am atacat tot timpul, am avut câteva ocazii", a mai spus Piţurcă, referindu-se la meciul amical jucat în mai 2006 la Los Angeles.

La prezentarea noului tricou al echipei naţionale, fundaşul Paul Papp (FC Vaslui) a declarat că îl va păstra în colecţia sa.

Şi atacantul Daniel Niculae (AS Nancy Lorraine) va pune un tricou de o parte: "Unul îl păstrez, mama se ocupa de tricouri, acum soţia mea. Sper să batem Uruguayul şi îi facem pe jucătorii oaspeţi să alerge după tricourile noastre".

La rândul său Marius Niculae (Dinamo Bucureşti) a precizat: "Nu am superstiţii legate de tricouri. Culoarea tricoului nu are o importanţă pentru mine".

Portarul Ciprian Tătăruşanu (Steaua Bucureşti), care a subliniat că nu este afectat după eliminarea Stelei din Europa League, chiar dacă i s-au imputat golurile primite, nu a văzut noul echipament al portarilor. "Probabil o să fie echipament negru. Pentru noi contează să nu fie larg, să nu ne incomodeze în mişcări", a subliniat Tătăruşanu.

Mijlocaşul Alexandru Bourceanu (Steaua Bucureşti) şi-a exprimat speranţa ca suporterii să fie alături de echipă la meciul cu Uruguay.

Fostul tenisman Ilie Năstase crede că acest meci amical este unul important: "Eu sunt din domeniul tenisului, dar pot să spun că este important, chiar dacă e un meci amical. Jucăm cu Uruguay. O victorie poate da încredere echipei, dacă o să câştigăm 2-3 meciuri o să căpătăm încredere. Fotbalul şi tot sportul sunt pe încredere. Vreau şi victorie şi spectacol în meciul de miercuri".

Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Adidas au lansat luni, într-un centru comercial din Capitală, un nou echipament de fotbal, care urmează să purtat de toate cele 13 echipe naţionale de fotbal ale ţării noastre, în meciurile oficiale şi amicale în perioada 2012-2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor