Fotbal: Recordul de 900 meciuri jucate de Ryan Giggs pentru Manchester United nu va fi egalat, declară Ferguson

Antrenorul scoţian Sir Alex Ferguson. (GLYN KIRK / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
27.02.2012

Recordul "uluitor" stabilit duminică de Ryan Giggs, care a disputat cel de-al 900-lea său meci în tricoul lui Manchester United, nu va fi niciodată egalat, crede antrenorul campioanei Angliei, Sir Alex Ferguson.

Acesta a ţinut să-i aducă un omagiu lui Giggs, după ce fotbalistul galez a reuşit să marcheze golul victoriei echipei sale în partida cu Norwich City (2-1), disputată duminică seara în Premier League.

"Pentru un jucător care a disputat 900 de meciuri în tricoul unui singur club este excepţional, iar acest lucru nu va mai fi reuşit niciodată. Merita acel gol pentru serviciile aduse clubului. A avut o carieră uluitoare şi este un om extraordinar", a declarat Sir Alex.

Giggs a înscris, în cel de-al doilea minut al prelungirilor, golul care i-a adus victoria lui Manchester United în partida de la Norwich, iar trupa lui Fergusson a rămas astfel la două puncte în spatele liderului Manchester City, lupta pentru titlu în Anglia devenind tot mai încinsă.

În vârstă de 38 ani, Ryan Giggs a debutat la Manchester United în 1991, devenind jucătorul cu cele mai multe partide disputate pentru gruparea de pe Old Trafford, dar şi fotbalistul cu cele mai multe trofee cucerite cu acest club: 12 titluri de campion al Angliei, 4 Cupe ale Angliei, 3 Cupe ale Ligii engleze şi 2 trofee ale Ligii Campionilor.

"Să joci 900 de meciuri pentru clubul pe care l-am susţinut din copilărie reprezintă ceva special. Este o zi mare pentru mine", a declarat Giggs, care a semnat recent o prelungire cu un an a contractului său cu Manchester United.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor