Fotbal: Turcia şi-a depus candidatura la organizarea EURO 2020

Epoch Times România
17.04.2012

Federaţia turcă de fotbal a anunţat, marţi, că şi-a depus candidatura la UEFA pentru organizarea Campionatului European din anul 2020.

Turcia candidează, totodată, pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de vară din anul 2020, la Istanbul, iar preşedintele UEFA, francezul Michel Platini, declarase anterior că va susţine candidatura acestei ţări la EURO 2020 doar dacă pierde organizarea Olimpiadei.

Comitetul Internaţional Olimpic va desemna gazda Jocurilor din 2020 în luna septembrie 2013, înainte ca UEFA să ia o decizie în privinţa Campionatului European, la sfârşitul lui 2013 sau începutul anului 2014.

În urmă cu doi ani, Turcia a fost învinsă de Franţa în cursa pentru obţinerea dreptului de organizare a EURO 2016, iar unii dintre oficialii turci au acuzat atunci faptul că Platini ar fi sprijinit campania câştigătoare a ţării sale.

Yildirim Demiroren, preşedintele Federaţiei turce de fotbal, a precizat că guvernul susţine proiectele avute în vedere pentru EURO 2020, de construire sau modernizare a stadioanelor de fotbal în diverse oraşe, precum şi pentru îmbunătăţirea infrastructurii de transport.

"Vom depune toate eforturile pentru a găzdui Campionatul European în Turcia", a declarat Demiroren.

Federaţia turcă şi-a depus candidatura la organizarea EURO 2020 în ciuda faptului că fotbalul turc se confruntă în prezent cu un imens scandal legat de meciurile trucate, în care sunt judecaţi 93 de oficiali, jucători sau antrenori. În urma acestui scandal, Fenerbahce Istanbul, campioana din sezonul trecut, a fost împiedicată să participe la actuala ediţie a Ligii Campionilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor