Fotbal: Liga Campionilor - FC Barcelona revine la Londra

(Getty Images)
Epoch Times România
17.04.2012

Campioana Spaniei, FC Barcelona, va întâlni formaţia engleză Chelsea Londra, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara pe Stamford Bridge, locul în care, în urmă cu trei ani, catalanii au început o incredibilă serie de succese, cucerind 13 trofee din 16 posibile.

Londra este un oraş-talisman pentru Barca. Aici a câştigat prima Cupă a Campionilor Europeni din istoria sa, în 1992, precum şi ultima Ligă a Campionilor, în urmă cu 11 luni, pe Wembley, în faţa lui Manchester United.

Duelul dintre Chelsea şi Barcelona a devenit deja unul clasic pentru cele două grupări, care s-au întâlnit pentru prima oară în Champions League în sferturile de finală ale ediţiei 1999-2000, când actualii lor antrenori, Roberto Di Matteo, respectiv Pep Guardiola au fost adversari pe teren. Chelsea a câştigat atunci meciul tur cu 3-1, însă Barca lui Rivaldo, Kluivert şi Van Gaal a reuşit să întoarcă rezultatul în returul de pe Camp Nou, impunându-se cu 5-1.

În ultimele patru întâlniri din Liga Campionilor, Barcelona a reuşit să se califice de trei ori, iar Chelsea doar o dată, în sezonul 2004/2005, când englezii au fost învinşi cu 2-1 în Spania, dar au reuşit să câştige cu 4-2 la Londra.

Ultima confruntare a avut loc în urmă cu trei ani, în semifinalele competiţiei, ambele manşe încheindu-se la egalitate, 0-0 pe Camp Nou şi 1-1 pe Stamford Bridge, dar spaniolii s-au calificat în finală, graţie unui gol marcat de Andres Iniesta în minutul 93, iar apoi au cucerit trofeul, la Roma, împotriva alte grupări engleze, Manchester United (2-0).

În partida de miercuri, Barca este considerată marea favorită, atât datorită formei excelente a vedetei sale, Lionel Messi, cât şi a faptului că toţi jucătorii catalani sunt valizi, iar Guardiola poate alinia unsprezecele său de gală.

Iată echipele probabile:

Chelsea: Cech - Ivanovic, Terry, Cahill, Cole - Mikel, Lampard - Ramires, Mata, Kalou - Drogba (sau Torres).

FC Barcelona: Valdes - Alves, Mascherano, Piqué, Puyol - Busquets, Xavi, Iniesta - Pedro, Messi, Alexis.

Arbitru: Felix Brych (Germania).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor