Fotbal: Răzvan Raţ visează să câştige Liga Campionilor şi să joace la Cupa Mondială

Epoch Times România
26.07.2012

Fotbalistul român Răzvan Raţ, de la formaţia Şahtior Doneţk, a declarat într-un interviu publicat pe site-ul oficial al clubului ucrainean că visează să câştige Liga Campionilor şi să joace la Cupa Mondială cu naţionala României.

"Cel mai mare vis al meu este să câştig Champions League şi să joc la Cupa Mondială cu echipa naţională măcar o dată. Totuşi, câştigarea Ligii Campionilor este probabil cel mai mare vis legat de cariera mea", a afirmat Raţ răspunzând întrebărilor puse de fani pe pagina sa oficială în comunitatea VKontakte.

Totodată, Raţ a apreciat că momentul de vârf al carierei sale de până acum a fost câştigarea Cupei UEFA cu Şahtior în mai 2009. Un alt meci de referinţă pentru el este cel cu Sporting Braga, în care a marcat singurul său gol în Champions League.

Echipa sa favorită este Manchester United, iar galezul Ryan Giggs, care joacă pentru "diavolii roşii", este jucătorul care îi place cel mai mult. Internaţionalul român crede că spaniolul Andres Iniesta (FC Barcelona) merită să câştige Balonul de Aur anul acesta: "Aş vota pentru el".

Raţ, care intenţionează să se retragă "cât mai târziu" posibil, nu exclude posibilitatea ca Şahtior să ajungă în finala Ligii Campionilor. Raţ afirmă că echipa campioană a Ucrainei va trece fără îndoială de faza grupelor Ligii Campionilor: "Obiectivul nostru este nu numai să ieşim din grupă, ci să ajungem în faza semifinalelor".

Fundaşul român a făcut dovada că este un bun cunoscător al istoriei clubului ucrainean şi a subliniat că preferă să joace pe postul pe care s-a consacrat, cel de fundaş stânga: "Poate dacă aş fi jucat ca atacant, cum am început, nu aş ajuns la un astfel de nivel înalt. Viaţa e imprevizibilă. Mi-ar plăcea să mai joc în atac sau ca extremă".

Raţ a mai spus că nu i-a fost deloc uşor să înveţe limba rusă. A început cu un profesor care ştia doar limba rusă şi îi arăta obiectele şi cum se pronunţă cuvintele care le desemnează, după care a învăţat de unul singur, din interacţiunea cu oamenii din jur.

Răzvan Raţ a afirmat şi că nu este interesat de alte femei, deoarece are o căsnicie fericită şi talismanul său norocos este fetiţa sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor