Fotbal: Olandezul Van Persie refuză să-şi prelungească contractul cu Arsenal

Internaţionalul olandez, Robin van Persie. (PATRICK HERTZOG / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
05.07.2012

Internaţionalul olandez Robin van Persie a refuzat oferta de a-şi prelungi contractul cu Arsenal Londra, pe care i-a făcut-o conducerea clubului englez de fotbal, a anunţat atacantul pe site-ul său oficial.

Această decizie deschide calea unui transfer al fotbalistului batav, a cărui înţelegere cu "tunarii" expiră în iunie 2013, dată la care va putea pleca la un alt club în calitate de jucător liber.

Dacă vrea să nu rămână cu mâna goală în vara viitoare, Arsenal este obligată să găsească, până la finele lunii august, un cumpărător pentru van Persie, jucător foarte dorit, graţie evoluţiilor excelente din sezonul trecut, care au atras atenţia unor cluburi puternice, precum Manchester City şi Juventus Torino.

"Am reflectat îndelung la această ofertă, însă am decis să nu-mi prelungesc contractul. Voi, suporterii lui Arsenal, aveţi desigur dreptul să nu fiţi de acord cu mine şi vă respect opinia", a precizat van Persie.

Olandezul nu a ascuns faptul că este în dezacord cu strategia aleasă de club, în special cu politica de transferuri fără investiţii prea mari, reamintind totodată că, de la sosirea sa la Arsenal, în palmaresul său figurează un singur trofeu, Cupa Angliei, cucerită în 2005.

"Am încheiat un sezon foarte frumos, pe plan personal, însă scopul meu este să cuceresc trofee cu acest club şi să-i redau gloria de altă dată. Am foarte mult respect faţă de Arsene Wenger (antrenorul lui Arsenal - n.red.), faţă de jucători şi suporteri, însă am constatat, din nefericire, în cadrul unei reuniuni strategice, că nu suntem pe acord în multe puncte legate de evoluţia acestui club", a subliniat van Persie.

Fotbalistul urmează să se întâlnească, după revenirea din vacanţă, cu directorul executiv al lui Arsenal, Ivan Gazidis, pentru a evoca situaţia sa.

În vârstă de 28 ani, Robin van Persie evoluează din 2004 la Arsenal, al cărei jucător-vedetă a devenit în ultimele sezoane. El a marcat 96 de goluri în campionatul Angliei, 30 dintre ele în sezonul trecut, când a fost desemnat cel mai bun jucător şi cel mai bun marcator din Premier League. El a disputat 68 de meciuri (29 goluri) pentru reprezentativa Olandei, cu care a participat la EURO 2012, unde "Portocala mecanică", viitoarea adversară a României în preliminariile CM 2014, a fost eliminată faza grupelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor