Fotbal: Oficialii lui FC Liverpool, autorizaţi să discute cu Roberto Martinez, antrenorul lui Wigan

Antrenorul spaniol, Roberto Martinez. (Chris Brunskill / Getty Images)
Epoch Times România
18.05.2012

FC Liverpool a fost autorizat joi, de clubul Wigan Athletic, să poarte tratative cu antrenorul spaniol Roberto Martinez în vederea unei eventuale angajări a acestuia la gruparea de pe Anfield Road, în locul lui Kenny Dalglish.

 

"Noi am dori să-l păstrăm pe Roberto, care este un mare antrenor. Însă sunt două sau trei cluburi aflate în căutarea unui antrenor, iar Roberto este pe toate listele lor. Dacă Liverpool este serios, atunci l-am putea pierde", a declarat preşedintele lui Wigan, Dan Whelan.

În vârstă de 38 ani, Roberto Martinez a plecat de la Swansea la Wigan în 2009, reuşind să menţină modesta echipă din Lancashire în Premier League, în ciuda mijloacelor financiare limitate.

Wigan a învins-o pe Liverpool, dar şi pe alte formaţii de top din campionatul englez - Arsenal, Manchester United şi Newcastle - în cursul ultimelor sale opt meciuri, încheind sezonul pe un onorabil lor 15, la 7 puncte de zona retrogradării.

În schimb, FC Liverpool, echipă cu 18 titluri de campioană a Angliei în palmares, s-a clasat pe poziţia a 8-a, cel mai slab rezultat din ultimii 18 ani. Conducătorii clubului au decis, în consecinţă să renunţe la serviciile antrenorului Kenny Dalglish, care plăteşte înainte de toate pentru politica de recrutări deloc perspicace. În ciuda vânzării lui Fernando Torres, pentru colosala sumă de 58 milioane euro, şi a unei anvelope totale de 125 milioane euro puse la dispoziţia sa, Dalglish nu a fost capabil să construiască un lot care să se ridice la înălţimea rivalelor din Manchester sau Londra, şi nici măcar a unor cluburi mai modeste, cum ar fi Newcastle sau concitadina Everton.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor