Fotbal: Noua Zeelandă, eliminată în semifinalele campionatului Oceaniei

(YURI CORTEZ / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
08.06.2012

Noua Zeelandă, deţinătoarea trofeului, a fost eliminată surprinzător în semifinalele Cupei Naţiunilor din Oceania la fotbal, fiind învinsă cu 2-0 de Noua Caledonie, vineri la Honiara.

Aflată pe locul 155 în ierarhia FIFA, Noua Caledonie va întâlni în finală echipa Tahiti, care a dispus cu 1-0 de selecţionata Insulelor Solomon, în cealaltă partidă din penultimul act al acestui turneu.

Câştigătoarea Cupei Naţiunilor din Oceania va avea asigurată prezenţa la Cupa Confederaţiilor 2013, găzduită de Brazilia.

Competiţia din capitala Insulelor Solomon contează şi ca fază secundă a preliminariilor Zonei Oceania a Cupei Mondiale 2014, iar fotbaliştii neozeelandezi, care au participat la Mondialul din 2010, au în continuare şanse de calificare la turneul final din Brazilia.

Toate cele patru semifinaliste de la Honiara vor participa la cel de-al treilea tur preliminar, cu meciuri tur-retur, care va debuta în luna septembrie. Câştigătoarea Zonei Oceania va juca apoi cu formaţia clasată pe locul 4 în Zona CONCACAF pentru un loc la Cupa Mondială din Brazilia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor