Poli Timişoara se mută la Chiajna

Atacanţii Rover Cârstea şi Alex Popovici, portarul Sergei Lepmets, fundaşul Cornel Belu şi mijlocaşul Rafael Rocha sunt primii jucători care au semnat contracte cu Concordia Chiajna, club care a negociat cu mai mulţi jucători ai Politehnicii. Cei patru au renunţat la restanţele financiare pentru a semna cu formaţia din Liga I.
Bogdan Costea
08.06.2012

Atacanţii Rover Cârstea şi Alex Popovici, portarul Sergei Lepmets, fundaşul Cornel Belu şi mijlocaşul Rafael Rocha sunt primii jucători care au semnat contracte cu Concordia Chiajna, club care a negociat cu mai mulţi jucători ai Politehnicii. Cei patru au renunţat la restanţele financiare pentru a semna cu formaţia din Liga I.

Fotbaliştii au ajuns oficial sub comanda lui Ilie Stan, care a venit special la meciul cu CSM Rm. Vâlcea pentru a vedea jucătorii lui Poli. Lepmets, Rocha, Popovici, Belu şi Cârstea, au primit acceptul patronului Marian Iancu pentru a negocia direct cu Chiajna, au ajuns la un acord şi sunt deţinuţi în coproprietate dar sunt slabe şanse să se mai întoarcă la Timişoara. Nu sunt singurii doriţi la Chiajna, oficialii formaţiei ilfovene aşteaptă şi răspunsul altor fotbalişti din Banat, inclusiv debutanţi în ultimul sezon. Pe lângă Mera şi Poparadu, sunt vizaţi şi tineri pecum Dobricean (21 ani).

Lepmets a apărat în 22 de jocuri la Poli în sezonul trecut, Cârstea a marcat două goluri în cele 13 apariţii iar brazilianul Rocha a evoluat de 15 ori, marcând o singură dată, la Severin (1-1).

Concordia Chiajna l-a luat şi pe cel mai iubit jucător al lui Poli. Alex Popovici regretă că pleacă în acest fel din Timişoara şi speră că va reveni într-o zi acasă. Faptul că va juca în Liga I şi mai ales că la actualul club nu se întrevede nicio speranţă l-au determinat pe fotbalist să semneze cu ilfovenii. Ultimul jucător care s-a alăturat "lotului Chiajna" e Alex Popovici, golgheterul returului pentru Poli, cu opt reuşite. Acesta a semnat pe trei ani şi se alătură unui grup timişorean ce devine tot mai masiv la formaţia ce evoluează totuşi în Liga I. "Faptul că e Liga I m-a convins să merg la ei. S-a terminat totul la Timişoara. Nu mi-a propus nimeni altcineva ceva în legătură cu un proiect legat de Poli. Normal că-mi pare rău, e casa mea. Trebuie să plec, asta e situaţia, nu am viitor aici", a declarat Popovici. Alex transmite un mesaj şi suporterilor alb-violeţi, care ţin mult la el. "Suporterii m-au iubit şi cred că mă iubesc în continuare. Să nu-şi piardă speranţa în Poli, şi cu siguranţă se va găsi cineva care să preia clubul. Mai devreme sau mai târziu sper să mă întorc", a spus atacantul timişorean.Acesta are deja la noul club patru colegi de la Poli. "Sper să fac cinste oraşului în continuare prin jocurile din Liga I. E un plus pentru noi că vom fi împreună, ne cunoaştem şi va fi acomodarea mai uşoară", a adăugat Popovici.

Poli Timişoara a promovat în prima ligă, numai că nu va juca acolo în sezonul viitor. Din cauza datoriilor mari, clubul nu a obţinut licenţa pentru Liga I şi este ameninţat cu dezmembrarea pentru că nimeni nu vrea să mai investească. Din câte se pare, Poli Timişoara ar putea juca în sezonul viitor în Liga a IV-a!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor