Fotbal: Mancini acuză arbitrajul după remiza lui Manchester City cu Ajax Amsterdam

Antrenorul Roberto Mancini. (ANDREW YATES / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
07.11.2012

Antrenorul Roberto Mancini, de la Manchester City, a acuzat arbitrajul după remiza, 2-2, înregistrată marţi cu Ajax Amsterdam, în grupa C a Ligii Campionilor la fotbal.

Arbitrul danez Peter Rasmussen a anulat un gol marcat în final de Sergio Aguero (pentru ofsaid), fapt care a provocat explozia lui Mancini, în timp ce Mario Balotelli a cerut un penalty şi a fost cu greu oprit de colegii săi la finalul meciului să-i ceară socoteală arbitrului.

"I-am spus arbitrului: A fost gol, felicitări, a fost gol, a declarat Mancini după meci. Nu am văzut faza cu penalty-ul solicitat de Balotelli, dar jucătorii au spus că a fost. Nu am văzut nici ieşirea lui Mario, dar arbitrul şi brigada lui au fost slabi. Eu zic că am marcat 3 goluri, dar am încasat 2 goluri stupide".

City se mai poate califica în optimi doar dacă va câştiga ultimele două meciuri, cu Real Madrid în deplasare şi cu Dortmund acasă, dar va depinde şi de o conjunctură favorabilă în celelalte meciuri.

Mancini nu crede însă în acest scenariu roz: "Nu avem nicio şansă. Putem face doar 8 puncte. Dacă facem 8 puncte şi ne calificăm, atunci putem câştiga Liga Campionilor pentru că ne va fi predestinată".

Şi antrenorul "lăncierilor", Frank De Boer, a fost nemulţumit de egal, care nu-i ajută prea mult pe olandezi în ecuaţia calificării. "Este un semn bun că jucătorii erau dezamăgiţi la vestiar după meci, pentru că am simţit că putem face un pas mare către calificare, în Europa League sau Liga Campionilor, şi să ţinem City în urma noastră. Să joci în cupele europene este important, indiferent că este Europa League sau Liga Campionilor, dar evident vom încerca un rezultat bun contra lui Dortmund", a spus De Boer.

De Boer a adăugat că a văzut ofsaid la golul anulat lui Aguero şi susţine că arbitrii au luat decizia corectă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor