Fotbal: Levski Sofia îl susţine pe jucătorul care a fost ţinta unor atacuri rasiste

(PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
22.08.2012

Clubul bulgar de fotbal Levski Sofia îl susţine pe atacantul său Bazile De Carvalho, care a fost ţinta unor atacuri rasiste la meciul disputat duminică pe teren propriu cu Botev Plovdiv, caz ce a stârnit indignare în ţara de la sud de Dunăre, anunţă Reuters.

"Îl susţinem pe Basile şi suntem convinşi că pentru fanii noştri nu contează culoarea pielii", a afirmat Levski într-un comunicat.

Jucătorul din Guineea-Bissau a fost victima unor atacuri rasiste, de care clubul consideră că se face vinovat un mic număr de fani şi de stewarzi, după victoria cu Botev (3-1). Potrivit comunicatului, clubul "speră" că acest conflict se datorează faptului că o mai veche încercare de transfer a atacantului la Levski, la începutul anului trecut, a eşuat din cauza unei accidentări la umăr.

De Carvalho a venit la Levski în această vară de la Lokomotiv Plovdiv.

După meciul cu Botev, fotbalistul a făcut un tur de onoare alături de coechipieri când s-au auzit din tribune ţipete de maimuţă şi chiar s-a aruncat cu o banană. Jucătorul a reacţionat prompt, producându-se chiar şi o busculadă în care a fost implicat un steward de la stadion.

Conform presei, De Carvalho se gândeşte să plece de la Levski. Atacantul a reluat însă antrenamentele după ce a discutat cu preşedintele executiv al clubului, Ivo Tonev.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor