Fotbal: Nu am crezut niciodată că voi vedea Spania campioană mondială, declară Placido Domingo

Cunoscutul tenor spaniol, Placido Domingo. (Carlos Alvarez / Getty Images)
Epoch Times România
06.07.2012

Cunoscutul tenor spaniol Placido Domingo, a recunoscut într-un interviu publicat de site-ul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) că nu a crezut "niciodată" că va putea vedea reprezentativa ţării sale câştigând trofeul de campioană mondială.

Un mare iubitor al sportului-rege şi fan declarat al echipei Real Madrid, Placido Domingo, în vârstă de 71 ani, a dezvăluit că a fost prezent la 10 din ultimele 11 ediţii ale Cupei Mondiale de fotbal.

"Cu excepţia Mondialului din 1978, găzduit de Argentina, am asistat la toate ediţiile Cupei Mondiale, începând cu cea din Mexic, în 1970. Şi, ca să fiu foarte sincer, am crezut mult timp că nu voi vedea niciodată Spania ridicând trofeul. Însă, atunci când am văzut această echipă jucând, am început să visez", a declarat tenorul iberic.

Acum, după al treilea trofeu consecutiv câştigat de La Roja (EURO 2008, CM 2008 şi EURO 2012), Placido Domingo s-a declarat "foarte fericit şi foarte mândru" de naţionala ţării sale. "Această echipă este minunată şi nu a încetat să dovedească acest lucru în ultimii ani. Spania ar fi meritat să câştige şi alte titluri în trecut, însă nu a fost cazul, din diverse motive. Însă cu puţin timp înaintea Campionatului European din Austria şi Elveţia (2008) am început să cred cu adevărat. Sunt mulţi jucători tineri în acest grup, iar Spania va rămâne competitivă la următoarele competiţii", a adăugat celebrul solist de muzică de operă, care a fost primit de preşedintele FIFA, Joseph Blatter, la sediul din Zurich al federaţiei internaţionale.

După atâtea succese ale Spaniei, Placido Domingo îşi mai doreşte ceva: "Am învins Germania în Austria, Olanda la Johannesburg şi Italia la Kiev. Mai lipseşte doar să batem Brazilia la ea acasă (la Cupa Mondială 2014 - n.red.). Ar fi cireaşa de pe tort!".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor