Fotbal: Jack Wilshere (Arsenal), avertizat de UEFA fiindcă a scris pe Twitter că a pariat pe un meci

Jack Wilshere, fotbalistul englez al lui Arsenal Londra. (Lintao Zhang / Getty Images)
Epoch Times România
10.07.2012

Fotbalistul englez al lui Arsenal Londra, Jack Wilshere, a fost avertizat de UEFA fiindcă a dat de înţeles pe pagina sa de Twitter că a pariat pe unul din meciurile echipei sale în Liga Campionilor, anunţă AFP, citată de Agerpres.

"Jucătorul a fost avertizat, deoarece nu a respectat principiile care garantează integritatea meciurilor şi a competiţiilor. Sancţiunea se limitează la un avertisment", a indicat un purtător de cuvânt al UEFA.

În decembrie, înaintea meciului Olympiakos Pireu - Arsenal (3-1), din grupele Ligii Campionilor, Wilshere a scris pe Twitter că "merita să rişte 10 lire sterline" pe faptul că Emmanuel Frimpong, coechipierul şi prietenul său, va fi primul marcator al partidei.

Când Frimpong a fost la un pas să înscrie, Wilshere, indisponibil pentru acest meci şi pentru o bună parte a sezonului, din cauza unei accidentări la gleznă, a postat un nou mesaj pe Twitter: "Frimmy (porecla lui Frimpong n. red.) a fost la un pas să mă facă să câştig acum nişte bani!"

Internaţionalul englez de 20 de ani a postat un al treilea mesaj, în care a precizat că "n-a făcut decât să glumească". El a afirmat: "Nu am pariat pe acest meci, ştiu că noi nu avem dreptul".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor