Fotbal: FIFA - Radierea lui Bin Hammam este examinată de TAS

Qatarezul Mohamed Bin Hammam, fostul conducător al Confederaţiei Asiatice de Fotbal (AFC) (SAEED KHAN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
18.04.2012

Examinarea apelului lui Mohamed Bin Hammam, fostul preşedinte al Confederaţiei asiatice de fotbal (AFC), prin care acesta contestă radierea sa pe viaţă pentru corupţie de către FIFA, a debutat miercuri în faţa Tribunalului de arbitraj al sportului (TAS), la Lausanne, în absenţa principalului interesat.

Audierea se va încheia joi după-amiază. "Este practic sigur că nu va exista o decizie joi", a declarat pentru AFP secretarul general al TAS, Matthieu Reeb. Însă TAS va trebui să anunţe joi o "dată aproximativă a comunicării deciziei finale".

Bin Hammam are îi ca principali avocaţi pe Eugene Gulland (SUA) şi Stephan Netzle (Elveţia). FIFA este reprezentată de Antonio Rigozzi (Elveţia).

TAS a înregistrat apelul lui Bin Hammam pe 23 noiembrie.

Conflictul a izbucnit la sfârşitul lunii mai 2011, chiar înaintea alegerilor prezidenţiale ale FIFA, unde qatarezul Bin Hammam candida împotriva preşedintelui în funcţie Joseph Blatter.

Bin Hammam a fost acuzat că a cumpărat voturi în timpul unei reuniuni a Confederaţiei caraibiene de fotbal, la începutul lunii mai, în Trinidad-Tobago, cu plicuri conţinând 40.000 dolari (29.000 euro).

Qatarezul şi-a restras candidatura imediat după ce a fost audiat, pe 29 mai, de comitetul de etică al FIFA, care l-a suspendat cu titlu provizoriu, pe perioada unei anchete interne.

Joseph Blatter, singurul candidat rămas, a fost reales, într-o atmosferă tulbure, preşedinte al FIFA pe 1 iunie 2011. După alegeri, Bim Hammam a fost radiat pe viaţă de către FIFA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor