Fotbal - Euro 2012: Selecţionerul Croaţiei va demisiona după Euro 2012

Selecţionerul echipei de fotbal a Croaţiei, Slaven Bilic. (JACK GUEZ / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
10.05.2012

Slaven Bilic, selecţionerul echipei de fotbal a Croaţiei, a anunţat joi că demisionează după Euro 2012, turneu unde are ca obiectiv sferturile de finală, la şase ani după ce a preluat naţionala, informează AFP.

 

"Povestea mea (de selecţioner) se va încheia odată cu Euro. E ultimul meu campionat", le-a declarat Bilic ziariştilor, după ce a dezvăluit o primă listă de 27 de jucători reţinuţi pentru Euro 2012.

Presa locală a afirmat recent că tehnicianul negociază un contract cu echipa rusă Lokomotiv Moscova, dar Bilic a refuzat să vorbească joi despre acest subiect.

"Ne aşteaptă o sarcină foarte importantă. Nu mă gândesc la ce va fi după, ci la acest obiectiv mare şi sacru", a spus antrenorul, referindu-se la turneul final ce va avea loc în Polonia şi Ucraina.

Fostul internaţional croat, care a jucat la Hajduk Split, Karlsruhe, West Ham sau Everton, a devenit selecţioner în 2006, la cinci ani după ce a agăţat ghetele în cui.

Bilic a devenit erou naţional după ce Croaţia a învins Anglia pe Wembley în 2007 (3-2), rezultat în urma căruia Anglia a ratat calificarea la Euro 2008. Croaţia a ajuns până în sferturi de finală la acea competiţie, dar a ratat calificarea la Euro 2008.

"Sunt cu siguranţă un antrenor mai bun decât în 2008, dar obiectivul este acelaşi: să câştigăm Euro 2012", a spus joi Bilic.

Tehnicianul a afirmat până acum de mai multe ori că vizează calificarea în sferturi de finală, deşi echipa face parte din Grupa C, una foarte dificilă, alături de Spania, Italia şi Irlanda.

Bilic a jucat pentru ţara sa la Cupa Mondială din 1998, unde Croaţia a terminat pe locul 3, după ce a eliminat în optimi de finală România (1-0).

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor