Fotbal - EURO 2012: Polonia ar trebui să candideze pentru organizarea unei CM (primarul oraşului Gdansk)

(Jamie McDonald / Getty Images)
Epoch Times România
21.06.2012

Polonia ar trebui să profite de pe urma găzduirii EURO 2012 pentru a candida la organizarea unei Cupe Mondiale, alături de Republica Cehă sau Germania, a declarat miercuri Pawel Adamowicz, primarul oraşului Gdansk, una din localităţile unde se desfăşoară meciuri la actualul turneu final.

"Trebuie să folosim şansa care ne-a fost dată de acest Campionat European. Am arătat latura noastă bună şi suntem capabili să organizăm evenimente mari, la o scară mondială", a spus Adamowicz, citat de Reuters.

EURO 2012, găzduit de Polonia şi Ucraina, este cea dintâi mare competiţie fotbalistică organizată în Europa de Est după căderea Cortinei de Fier. Observatorii au lăudat cele două ţări vecine pentru felul cum au organizat competiţia, care a trecut acum de faza grupelor.

EURO 2012 a însemnat un impuls pentru dezvoltarea infrastructurii Poloniei, ţară care a investit masiv, construind, printre altele, patru stadioane şi numeroase autostrăzi în vederea competiţiei.

Germania a organizat CM 2006, astfel încât este mai probabil ca Polonia să se asocieze cu Cehia pentru o candidatură comună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor