Fotbal - EURO 2012: Gheorghe Hagi spune că favorita sa este Spania

(DANIEL SANNUM LAUTEN / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
14.06.2012

Fostul fotbalist Gheorghe Hagi a afirmat joi că Spania este favorita sa la EURO 2012, competiţie în care crede că finala se va disputa între echipele Germaniei şi Spaniei.

"Favorita mea este echipa Spania. După mine, ţările care au cele mai mari şanse să ajungă în finală sunt Spania, Olanda şi Germania. Eu cred că Spania şi Germania vor disputa finala competiţiei care are loc în Polonia şi Ucraina", a spus Gheorghe Hagi.

Rugat să comenteze meciul câştigat de Germania în faţa Olandei, miercuri seara, Gheorghe Hagi a spus: "S-a văzut în teren, că Olanda nu mai este echipa care ne-a obişnuit cu evoluţii bune de atâta timp. Colectivul echipei germane a fost mai puternic. În plus, la germani joacă şi Mario Gomez, fotbalist care este în formă şi marchează goluri".

Despre Olanda, ca viitor adversar al României, în preliminariile CM 2014, Gheorghe Hagi a menţionat: "Să vedem cum se vor desfăşura meciurile din preliminarii, în luna septembrie. Olanda, rămâne tot Olanda. Ea este o formaţie puternică, să sperăm că naţionala României va juca bine".

Întrebat dacă va merge să vadă meciuri la EURO 2012, Hagi a spus: "Nu. Nu am timp să merg la meciurile EURO 2012. Stau aici pentru pregătirea echipei mele, Viitorul Constanţa. În România se începe repede campionatul de fotbal".

Viitorul Constanţa, echipă patronată de Gheorghe Hagi a promovat în prima ligă de fotbal.

Despre următorul campionat şi adversarele sale, din competiţia internă, Hagi a precizat: "Sunt echipe care merită mult respect din partea noastră. Îi vom respecta foarte tare. Noi suntem tineri, avem mult de demonstrat, trebuie să ne facem cunoscuţi. Vom avea o strategie să ne putem confrunta cu echipele mari din Liga I. Sunt echipe puternice în Liga I, au obiective importante, noi vrem să intrăm în teren şi dorim că câştigăm. Chiar dacă vom avea în faţă adversari cu nume de echipe campioane, de grupări puternice, vom intra în teren să ne apărăm şansele".

Întrebat dacă pregăteşte un amical puternic pentru prezentarea echipei Viitorul Constanţa, Gheorghe Hagi a spus: "Încercăm să facem şi noi ca toate echipele puternice. Vrem să aducem adversari puternici, să căpătăm experienţă din jocurile de pregătire".

Gheorghe Hagi a făcut aceste declaraţii joi, la inaugurarea Complexul Sportiv "Ion Ţiriac" situat pe terenul fostei baze sportive Granitul din strada Ion Vlad nr. 20-40 (zona Cora - Pantelimon), Sectorului 2, Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor