Fotbal - EURO 2012: Declaraţii după partida Anglia - Franţa (1-1)

(Shaun Botterill / Getty Images)
Epoch Times România
12.06.2012

Roy Hodgson, selecţionerul Angliei, crede că are motive să fie fericit, dar şi dezamăgit, după rezultatul de egalitate înregistrat în faţa Franţei (1-1), luni la Doneţk, într-o partidă din Grupa D a Campionatului European de fotbal ediţia 2012.

"Cred că am jucat bine împotriva unei echipe dificile. Disciplina noastră ne-a permis să obţinem această remiză şi putem fi fericiţi. Dar suntem, totodată, şi dezamăgiţi că am încasat golul egalizator, nu pentru că îi dominam cu adevărat, ci pentru că am avut ocazii", a spus Hodgson la finalul jocului de pe Donbas Arena.

"Franţa este o echipă bună, cu 21 de meciuri fără înfrângere (22 de fapt), o adevărată pretendentă la titlu. Sunt mulţumit de tinerii care nu sunt departe de ceea ce le cer. Trebui să fie cu adevărat mândri de performanţele lor. Totuşi, trebuie să mai îmbunătăţim lucrurile la finalizare", a adăugat selecţionerul englez.

Omologul său, Laurent Blanc, consideră că Franţa a început prea timid jocul, revenindu-şi abia după ce englezii au deschis scorul, prin fundaşul Joleon Lescott (min.30).

"Am fost prea timizi la început şi a existat o oarecare presiune asupra noastră. Apoi ne-am descurcat mai bine, după primirea golului, atunci am început să jucăm", a spus Blanc, ai cărui elevi au restabilit egalitatea prin Samir Nasri (min.39).

"Faptul că am reuşit să egalăm este un lucru bun. Puteam marca şi un al doilea gol, chiar dacă ocaziile au fost destul de rare. Lipseşte, în continuare ceva şi vom încerca să analizăm acest lucru în linişte. Însă, egalul este meritat şi nu îl consider un rezultat atât de rău", a adăugat tehnicianul francez.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor