Fotbal - EURO 2012: Căpitanul Ucrainei, Andrei Şevcenko, şi-a anunţat retragerea interanţională

Atacantul ucrainean, Andrei Şevcenko. (Joern Pollex / Bongarts / Getty Images)
Marius Dragoi
20.06.2012

Cunoscutul atacant Andrei Şevcenko, purtătorul banderolei de căpitan al reprezentativei de fotbal a Ucrainei la EURO 2012, şi-a anunţat retragerea internaţională după eliminarea ţării sale de la competiţia pe care o găzduieşte împreună cu Polonia.

Şevcenko a făcut acest anunţ la finalul meciului pierdut de Ucraina în faţa Angliei (0-1), marţi seara la Doneţk, în cadrul Grupei D a turneului final.

"Acesta a fost ultimul meu meci oficial pentru Ucraina. Ceva mai târziu vor aranja un meci de retragere pentru a-mi lua la revedere de la suporteri", a declarat fostul atacant al lui AC Milan şi Chelsea Londra la finalul jocului de pe Donbas Arena.

"Care sunt planurile mele de viitor? Pur şi simplu vreau să merg acasă, să-mi strâng în braţe copiii şi să-mi sărut soţia", a adăugat "Şeva".

În vârstă de 35 ani, Andrei Şevcenko a fost cel mai tânăr, iar acum cel mai vârstnic marcator din istoria reprezentativei Ucrainei, al cărei golgheter all-time este cu 48 de goluri în 111 meciuri disputate. "Veteranul" ucrainean a avut parte de un debut de vis la EURO 2012, reuşind să marcheze ambele goluri ale naţionalei ţării sale în faţa Suediei (2-1).

Desemnat "fotbalistul anului 2004 în Europa", Şevcenko este legat prin contract de actuala sa echipă, Dinamo Kiev, până în luna iulie, când ar putea accepta o nouă provocare, aceea de a evolua în campionatul nord-american (MLS).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor