Elevi cu deficienţe de vedere la Jocurile Paralimpice de la Londra

Anca Porutiu
19.06.2012

Fraţii Naomi şi Samuel Ciorap, elevi cu deficienţe de vedere la liceul de profil din Cluj-Napoca, sunt primii români care vor reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Londra, care se desfăşoară în perioada 29 august - 9 septembrie 2012.

Cei doi înotători au fost prezentaţi, marţi, presei, în cadrul campaniei naţionale "Hai România! Împreună putem învinge!", lansată de Olympus Dairy Industry.

Campania "Hai România! Împreună putem învinge!" constă într-o acţiune de colectare de fonduri pentru achiziţionarea de echipament, asigurarea accesului la antrenamente şi a prezenţei echipei la Jocurile Paralimpice de la Londra. Potrivit reprezentanţilor Olympus Dairy Industry, pentru fiecare sticlă de lapte Oly vândută, Olympus va dona câte 10 bani echipei paralimpice de înot.

Cei doi înotători clujeni provin dintr-o familie cu şapte copii şi încearcă să obţină medalii la Londra, unde vor concura alături de cei mai buni 600 de sportivi din lume.

Naomi Ciorap s-a calificat pentru competiţia paralimpică în urma rezultatelor obţinute la Campionatul European de Înot: locul 4 la 200 m individual mixt, locul 5 la 100 m bras şi locul 5 la 50 m liber. Fratele ei, Samuel, s-a calificat în urma rezultatelor obţinute în proba de 50 m liber din cadrul aceluiaşi campionat.

"Susţinerea primei echipe paralimpice româneşti de înot este o mare responsabilitate pentru noi, deoarece trebuie să îndeplinim speranţe mari. Avem încredere în Naomi şi Samuel, care deja au obţinut rezultate impresionante. Îi încurajăm pe toţi românii să preţuiască valoarea şi să îi susţină pe cei pentru care lumina vine din interior", a declarat, într-un comunicat de presă, Ilias Pliatsikas, Deputy Managing Director Olympus Dairy Industry.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor