Fotbal: Echipele din Grecia, ameninţate de FIFA şi UEFA cu excluderea din competiţiile internaţionale

(photos.com)

FIFA şi UEFA au ameninţat luni cu excluderea din competiţiile internaţionale toate echipele şi selecţionatele din Grecia, dacă guvernul acestei ţări va aproba un proiect de lege care, conform Federaţiei elene de fotbal, va permite amestecul politicului în gestionarea acestui sport.

Reprezentativa Greciei face parte din aceeaşi grupă cu cea a României în preliminariile Campionatului European de fotbal ediţia 2016.

Conform presei locale, FIFA şi UEFA au trimis luni scrisori Federaţiei de fotbal de la Atena (EPO) pentru a-şi exprima susţinerea faţă de acest for şi, totodată, opoziţia faţă de decizia executivului grec.

"Proiectul de lege prezentat de guvern constituie o ameninţare la adresa autonomiei Federaţiei de fotbal din Grecia", a declarat pentru agenţia EFE o sursă din cadrul EPO care a refuzat, însă, să comenteze conţinutul scrisorilor respective.

Printre cele mai controversate puncte din proiectul de lege se numără limitarea mandatelor pentru conducătorii federaţiei la cel mult două şi schimbarea sistemului de alegere a membrilor acestui for, precum şi a procedurii de desemnare a arbitrilor.

În cazul în care va fi aprobată, noua lege va face mai riguroase criteriile pentru cei care aspiră să facă parte din comisia care desemnează arbitrii la meciurile de fotbal.

"Ceea ce îi deranjează cel mai mult pe responsabilii EPO este limitarea la maximum două mandate, prevăzută în proiectul de lege, precum şi schimbările în procedura de desemnare a arbitrilor", a precizat o sursă din Ministerul grec al Culturii şi Sportului, citată de EFE.

Nu este pentru prima oară când FIFA şi UEFA intervin în Grecia pentru a apăra autonomia federaţiei elene de fotbal faţă de posibilele ingerinţe ale statului.

În 2006, ambele organisme au decis să excludă toate echipele şi selecţionatele greceşti din competiţiile internaţionale pentru un caz similar, revocând decizia doar atunci când guvernul a făcut un pas înapoi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport