Fotbal: Pele "evoluează bine" şi a fost mutat de la terapie intensivă

Legenda fotbalului brazilian Pele
Legenda fotbalului brazilian Pele (D Dipasupil / Getty Images for New York Cosmos)
Epoch Times România
02.12.2014

Legendarul fotbalist brazilian Pele (74 ani) se simte mai bine şi a fost mutat marţi de la unitatea de terapie intensivă în care a fost admis joi, urmând să primească în continuare tratament semi-intensiv, a anunţat spitalul "Albert Einstein" din Sao Paulo.

"Pacientul Edson Arantes do Nascimento (Pele) evoluează bine (...) şi a fost mutat în rezerva să. Nu este necesar să se revină la o asistenţă renală şi primeşte acum tratament semi-intensiv", se precizează într-un comunicat al spitalului.

Pele, triplu campion mondial cu reprezentativa Braziliei (1958, 1962 şi 1970), este "lucid", se alimentează bine şi se află într-o bună condiţie hemodinamică şi respiratorie.

După ultimele examene medicale la care a a fost supus, medicii au stabilit că nu este necesar, cel puţin pentru moment, să se revină la asistenţa renală la care a fost supus începând de duminică.

Conform medicilor, fostul fotbalist, despre care presa braziliană a scris că ar avea un singur rinichi, primeşte antibiotice pe cale intravenoasă.

"Regele fotbalului", cum este supranumit Pele, a fost internat în data de 24 noiembrie, din cauza unei infecţii urinare, la două zile după ce fusese externat în urma unei operaţii de extirpare a unor calculi renali, uretrali şi vezicali.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor