Fotbal: Daniel Niculae - Trebuie să încercăm să câştigăm ambele meciuri cu Elveţia şi Austria

Epoch Times România
25.05.2012

Atacantul Daniel Niculae afirmă că tricolorii resimt o stare de oboseală fizică şi mentală după un sezon solicitant la echipele de club, dar trebuie să se concentreze la amicalele cu Elveţia şi Austria pentru a le câştiga.

Aflat în cantonament cu naţionala la Mogoşoaia, Daniel Niculae regretă că nu se află într-un stagiu de pregătire dinaintea unui turneu final. "Din păcate nu am reuşit să ne calificăm la campionatul european, am fi dorit să facem cantonamentul pentru prepararea turneului final. Nu s-a putut, e trist să vezi Euro de la televizor, din păcate în ultimii ani am văzut turneele finale la televizor. Sperăm ca la următorul să fim şi noi pe teren, de aceea cele 2 amicale sunt binevenite, chiar dacă e o anumită stare de oboseală şi toţi venim după sezoane destul de dificile la echipele noastre de club. S-a acumulat o stare de stres, oboseală fizică şi mentală, dar trebuie să ne concentrăm la cele 2 meciuri şi trebuie să le abordăm foarte bine, foarte concentraţi şi să încercăm să le câştigăm pe amândouă".

La această acţiune au apărut multe nume noi, dar Daniel Niculae opinează că toţi sunt bineveniţi să ajute echipa naţională la o calificare. "Pe marea majoritate îi cunosc, de la televizor, unii au mai fost la echipa naţională. Dar, indiferent de cine vine la echipa naţională este binevenit. Încercăm să-i iniţiem în acest grup şi împreună să formăm un grup de calitate. Selecţionerul se va baza pe 30-40 jucători în privinţa preliminariilor CM şi împreună sperăm să facem treabă bună. Doar uniţi vom ajunge să ne atingem obiectivele".

Cu 9 goluri la naţională în 37 meciuri, Daniel Niculae aprecia că e loc de mai bine în evoluţiile sale. "Nu sunt prea mulţumit, pentru că se putea mult mai mult. E loc de mai bine. Pot spune că sunt satisfăcut, dar e clar că mulţumirile vin odată cu calificările. Am participat la CE 2008 şi asta e o mare satisfacţie pentru că am avut onoarea şi mândria să îmbrac tricolorul la o competiţie majoră. Sper să mai am ocazia asta la un CM şi apoi de ce nu la un CE".

Fostul rapidist aprecia că finala Cupei României a oferit un meci aspru, însă sărac în ocazii de poartă. "A fost un meci dârz, încrâncenat, era normal pentru că se juca cu trofeul pe masă. Dar a fost un meci mai bun decât precedentul Rapid-Dinamo din Giuleşti. Echipele au încercat să facă multe, să se apropie de poartă, timid însă, au fost ocazii puţine, prea puţine şuturi pe poartă. Dacă Dinamo a câştigat finala, înseamnă că a meritat. Ne-am fi aşteptat la mai mult pentru o finală de cupă, însă aşa a fost. Cinste învingătorilor, onoare învinşilor".

Chiar dacă nu a luat trofeul, Niculae opina că Răzvan Lucescu a plecat cu capul sus de la Rapid. "Cred că a plecat cu capul sus de la Rapid, a dus echipa în Europa League, au avut un parcurs destul de frumos, au ajuns în finala cupei, dar din păcate nu au reuşit să câştige".

Atacantul tricolor nu are nicio favorită personală la Euro 2012, dar pe lângă Spania şi Germania vede şi Franţa capabilă să câştige titlul european. "Spania, deşi toată lumea spune că este o echipă obosită, eu nu cred pentru că practică un fotbal frumos, de calitate. Ei cu nemţii se bat pentru campionatul european, însă cred eu că surpriza va fi Franţa. De la venirea lui Blanc au schimbat uşor-uşor şi generaţiile, formează un grup în adevăratul sens al cuvântului, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii ani, şi au un mare atu la CE 2012".

Meciul lui Lucian Bute cu Carl Froch de la Nottingham nu îi lasă indiferenţi pe tricolori. "Îl susţinem, îi ţinem pumnii şi cu siguranţă ne vom uita la meci", a spus Daniel Niculae (Nancy(AS Monaco).

România susţine 2 meciuri amicale cu cu Elveţia (Lucerna, 30 mai) şi Austria (Innsbruck, 5 iunie).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor