Fotbal - CM 2014: La naţionala Chile există noi probleme de disciplină

(Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images)
Epoch Times România
08.06.2012

Naţionala de fotbal a Chile întâmpină noi probleme de disciplină înaintea unui meci din preliminariile Cupei Mondiale 2014, după scandalul care a afectat echipa în toamna anului trecut, anunţă Reuters, citată de Agerpres.

Înaintea meciului de sâmbătă cu Venezuela, din deplasare, selecţionerul Claudio Borghi i-a exclus din lot pe mijlocaşul Gary Medel (FC Sevilla) şi atacantul Eduardo Vargas (Napoli), care au fost filmaţi de o echipă de televiziune când părăseau un local la ora 4 dimineaţa.

Borghi a declarat, într-o conferinţă de presă, că jucătorii sancţionaţi ar putea fi convocaţi pentru următoarele meciuri din preliminarii, din luna septembrie.

În noiembrie anul trecut, tot înaintea unor jocuri din preliminarii, cinci internaţionali chilieni au fost excluşi din lot fiindcă s-au întors târziu în cantonament, în stare de ebrietate. Patru dintre aceşti jucători sunt în continuare suspendaţi de la naţională, dar mijlocaşul Arturo Vidal (Juventus Torino) a fost iertat.

Dacă învinge în Venezuela, Chile devine lider în grupa de calificare din zona sud-americană, în detrimentul Argentinei, care în acest weekend nu joacă în preliminarii. Argentina va întâlni într-un amical gazda CM 2014, Brazilia, la New Jersey (SUA).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor