EURO 2012: UEFA confirmă scandările rasiste de la Cracovia

Epoch Times România
08.06.2012

UEFA (Uniunea Europeană de Fotbal) a anunţat că a fost informată în legătură cu scandările rasiste din timpul antrenamentului reprezentativei Olandei şi a precizat că va lua măsuri dacă astfel de incidente se vor mai repeta pe durata EURO 2012.

Într-un comunicat dat publicităţii vineri, forul continental a precizat că este vorba de "câteva incidente izolate", însă "dacă un astfel de comportament se va repeta la viitoarele şedinţe de antrenament, UEFA va evalua măsurile care urmează să fie fi luate pentru protejarea jucătorilor".

Instanţa fotbalistică europeană, care nu a primit nicio plângere din partea federaţiei olandeze, nu are în vederea închiderea antrenamentelor cu public, ci mai degrabă o întărire a securităţii la intrarea pe stadioane, precum şi o conlucrare mai strânsă cu cluburile locale pentru evitarea unor noi incidente de acest gen.

"Toţi am auzit strigăte de maimuţă. Nu putem accepta aşa ceva. Noi am acţionat foarte bine, iar problema a fost rezolvată", a dezvăluit Mark van Bommel, căpitanul naţionalei olandeze, într-un interviu acordat cotidianului batav De Telegraaf. Incidentul s-a petrecut miercuri, în cursul antrenamentului cu public efectuat de "Portocala mecanică" la Cracovia, în Polonia, jucătorii olandezi deplasându-se în cealaltă parte a terenului, la cererea selecţionerului Bert van Marwijk.

"În timpul turneului, dacă unul singur dintre noi se va confrunta cu astfel de scandări, vom merge imediat la arbitru şi îi vom cere să intervină", a adăugat Mark van Bommel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor