Fostul şef al Jandarmeriei Ionuţ Sindile, în vârstă de 42 de ani, s-a pensionat pe caz de boală

Ionuţ-Cătălin Sindile
Ionuţ-Cătălin Sindile (Epoch Times România)

Fostul şef al Jandarmeriei Române, Ionuţ Cătălin Sindile, unul dintre personajele principale în represiunea contra protestatarilor paşnici de la mitingul diasporei din 10 august, s-a pensionat pe caz de boală, a anunţat G4Media.ro, citând surse. În vârstă de 42 de ani, Sindile ar suferi de probleme la inimă.

Anterior pensionării, Sindile a fost comandant al şcolii de aplicaţie pentru jandarmi. Miza retragerii sale ar fi una financiară, au explicat aceleaşi surse, fiind diferenţe considerabile între salariul primit la Şcoala de Aplicaţie şi pensie.

Reamintim că în luna decembrie, Şefii Jandarmeriei, Cătălin Sindile şi Sebastian Cucoş, urmăriţi penal în dosarul violenţelor de la mitingul Diasporei din 10 august, au încercat să se pensioneze medical pentru a nu fi traşi la răspundere în urma anchetei interne de la MAI. Cei doi - cercetaţi de Parchetul General pentru abuz în serviciu, purtare abuzivă şi fals intelectual - se aflau în concediu medical pentru 3 luni.

După ce Jandarmeria Bucureşti a întârziat nejustificat cu desecretizarea convorbirilor din timpul intervenţiilor din 10 august, ministrul de Interne Marcel Vela a afirmat că nu mai are încredere în şefii Jandarmeriei implicaţi în acţiunea din 10 august şi va cere schimbarea lor. Ulterior, Cucoş şi Sindile au încercat să îşi pregătească dosarul de pensionare. Doar că lucrurile nu au decurs aşa cum sperau cei doi şefi din Jandarmerie, căci odată ce s-a aflat în conducerea MAI de intenţia lor, au început verificări pentru a vedea dacă pretinsele problemele medicale sunt reale sau nu. Ca urmare, Sindile şi Cucoş au renunţat, în decembrie anul trecut, la intenţia de a se pensiona pe motive medicale.

Renunţarea pare să fi fost însă doar una de moment, pentru că, în martie, Cucoş a fost trecut în rezervă, ieşind la pensie, iar în august a.c. şi Sindile a devenit un tânăr pensionar.