Fostă dansatoare de balet experimentează frumuseţe şi zâmbete la Shen YunReyez, o fostă dansatoare de balet, şi fiica ei Felice se bucură de Shen Yun Performing Arts la Teatrul Merriam din Phildelphia, 5 mai 2013.
Reyez, o fostă dansatoare de balet, şi fiica ei Felice se bucură de Shen Yun Performing Arts la Teatrul Merriam din Phildelphia, 5 mai 2013. (Ivan Pentchoukov / The Epoch Times)

PHILADELPHIA – Fosta dansatoare de balet Reyez a spus că dansul clasic chinez din Shen Yun a impresionat-o, descriind cum i-a fost deschisă inima prin frumuseţe şi zâmbete.

Shen Yun “scoate la iveală fiecare aspect al emoţiilor depline pe care le pot simţi ca fiinţă umană” a spus ea după ce a experimentat renaşterea culturii chineze alături de spectacolul Shen Yun pe scena Teatrului Merriam, în 5 mai 2013,

Dansul clasic chinez, inima spectacolului Shen Yun, s-a dezvoltat constant de-a lungul multor dinastii şi epoci, devenind una dintre cele mai dificile de stăpânit forme de dans existente în prezent.

“Tradiţiile culturale profunde ale Chinei sunt incluse în dansul clasic chinez, permiţând mişcărilor sale să fie foarte expresive, astfel încât personalităţile şi sentimentele personajelor să poată fi descrise cu o claritate unică”, conform website-ului Shen Yun. “Prin urmare, acest dans este capabil să descrie scene din orice perioadă de timp, fie antică sau modernă, estică sau vestică, într-un mod foarte strălucitor şi plin de viaţă.”

Reyez, care s-a prezentat sub numele ei de profesionistă, a spus că artiştii Shen Yun sunt minunaţi şi că ea a apreciat armonia dintre artişti, costumele lor şi culorile prezentate pe fundalurile digitale.

Reyez a mai spus că integrarea muzicii şi dansului a fost făcută foarte bine.

“Muzica, dansul şi mişcările lor sunt atât de nuanţate”, a spus ea. “Este foarte profund. Este pur si simplu minunat să vezi ce au realizat artiştii.”

De asemenea, Reyez a a spus că spectacolul a fost uimitor şi perfect şi că se simte îmbogăţită după ce l-a văzut.

“Sunt atât de fericită că nu l-am pierdut”, a spus ea.

Felice, fiica ei, a fost de asemenea la spectacol şi a spus că Shen Yun a fost foarte frumos şi artistic.

“Nu am mai simţit o astfel de frumuseţe înainte”, a spus ea.

Informaţii oferite de Ivan Pentchoukov şi Zachary Stieber

Shen Yun Performing Arts, cu sediul în New York, are trei companii aflate în turnee care susţin spectacole simultan în jurul lumii. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi shenyunperformingarts.org

Shen Yun Performing Arts va susţine spectacole la Teatrul Proctor din Schenectady, N.Y., în 9 mai şi la Oncenter Crouse Hinds Theater în Syracuse, N.Y., în 12 mai.

The Epoch Times este onorat ca sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.