Fost premier al RM: „Felicitări, Dorin Chirtoacă! Cel mai geostrategic primar din lume!”

Ion Sturza, fost prim-ministru al R. Moldova şi om de afaceri
Ion Sturza, fost prim-ministru al R. Moldova şi om de afaceri (timpul.md)

Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, nu a ezitat să comenteze alegerile locale generale care s-au desfăşurat duminică, 28 iunie, în urma cărora, primăria Capitalei a rămas cu acelaşi primar „geostrategic”, Dorin Chirtoacă.

Deşi lupta dintre cei doi candidaţi, Dorin Chirtoacă si Zinaida Greceanîi, a fost una dură, în opinia politicianului moldovenii au dat dovadă de maturitate strategică.

„Ura! Avem cel mai geostrategic primar din lume! Lupta a fost dură, pe măsura candidaţilor, cu tranşee în piaţa centrală, diversiuni la staţia de epurare… Deşi au avut iniţial candidaţi infinit mai buni ca manageri (Vasile Chirtoca) şi infinit mai integri (Oazu Nantoi), chişinăuienii au ales în final dintre ai lor („rusca” Zinaida Greceanîi) şi al nostru („europeanul” Dorin Chirtoacă)”, a scris pe pagina sa de Facebook fostul premier.

Comparându-i pe cei doi contracandidaţi cu un hârb şi o oală spartă, iar Moldova cu Grecia, acesta i-a lăudat oarecum pe chişinăuieni, menţionând că: „Pe fundalul tragediei greceşti, moldovenii au dat dovadă de maturitate strategică şi de cunoştinţe profunde de geografie! Suntem cu tine, Europa! Suplinim Grecia rătăcită! Deşi a fost o alegere dintre un hârb şi o oală spartă…”

„Greceanîi, lipsită de personalitate, incapabilă să demonstreze un minim de idei şi acţiuni. Cu Dodon şi Putin de gât… Chirtoacă, primar de opt ani al unui oraş cu o infrastructură la pământ, transport maxi-taxi jegos, corupţie cvasitotală, spaţii verzi acaparate de camarazii politici… Încă două-trei scrutine „geostrategice” şi se va alege praful din proiectul de ţară Republica Moldova… Sau poate aceasta şi se doreşte? Cu cât mai rău, cu atât mai bine?! Moldova – o pradă mai uşoară a intereselor obscure, interne şi externe, folosită pe post de fată de companie”, a adăugat omul de afaceri.

Totuşi, în opinia lui Sturza, cel mai mult vor avea de suferit cetăţenii care ar fi avut nenorocul să se nască aici. Astfel că fostul prim-ministru se întreabă: „Dar ce facem cu locuitorii ţării?! Cu milioane de oameni, a căror vină este doar că s-au născut la timpul nepotrivit şi în locul nepotrivit.”

Politicianul a ţinut să-şi încheie adresarea cu un mesaj de felicitare pentru noul primar al Chişinăului, „Felicitări, Dorin Chirtoacă! Cel mai geostrategic primar din lume!”

Amintim că duminică în RM au avut loc alegerile locale, iar la Chişinău, funcţia de primar a fost ocupată pentru a treia oară de Dorin Chirtoacă, candidat din partea PL, care a devansat-o pe Zinaida Greceanîi (PSRM). Astfel, Dorin Chirtoacă a acumulat 53,54% din voturi, iar Zinaida Greceanîi – 46,46%.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe