Fost membru al conducerii Radioului Public găsit incompatibil de ANI

Stejărel Nicolae Olaru, fost membru al Consiliului de Administraţie al Radioului Public (SRR) şi actual consilier al şefului SRR, Ovidiu Miculescu, a fost declarat, marţi, de ANI în stare de incompatibilitate.
Sediul Radiodifuziunii Române (Epoch Times România)
Loredana Diacu
23.12.2015

Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că Olaru Stejărel Nicolae s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 februarie 2011 – 28 ianuarie 2013, ca urmare a exercitării simultane a funcţiilor de membru în cadrul Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune şi administrator al S.C. STANDARD PROIECT MEDIA S.R.L.

Potrivit ANI, Olaru Stejărel Nicolae a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu funcţia de […] administrator […] la societăţile comerciale […]”, coroborate cu dispoziţiile art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „membrilor consiliilor de administraţie şi ai […] Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune li se aplică […] regimul incompatibilităţilor prevăzut […] pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat […]”.

"După ce a fost demis (vezi aici), Stejărel a fost luat de Ovidiu Miculescu ca şi consilier personal la Radioul public, să nu rămână cumva fără slujbă.", informează Sindicatul Unit al Salariaţilor-Radio România, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Reamintim că de-a lungul timpului, numeroşi membri ai CA al SRR şi ai Consiliului Director al Radiodifuziunii au fost găsiţi incompatibil sau în conflict de interese de ANI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor