Fostă senatoare PSD, care spunea că Iohannis e un "penal cu imunitate absolută", numită de Cîmpeanu inspector şcolar general

Roxana Paţurcă
Roxana Paţurcă (Facebook.com/Roxana Paţurcă)

Roxana Paţurcă, fosta senatoare PSD care l-a descris în 2019 pe preşedintele Klaus Iohannis drept un “penal cu imunitate absolută”, a fost numită de ministrul PNL al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în funcţia de inspector şcolar general al ISJ Călăraşi, relatează site-ul edupedu.ro, citând o notă trimisă şcolilor din acest judeţ.

Înainte de a fi exclusă din PSD în toamna anului trecut pentru neprezentarea la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, Paţurcă a fost preşedinte executiv al PSD Călăraşi. La scurt timp după excludere, fosta senatoare a fost primită în PNL.

Roxana Paţurcă este la bază profesor de finanţe-contabilitate la Colegiul Economic Călăraşi, unde este titular şi predă din 2004. În plus, a fost inspector şcolar la ISJ Călăraşi în perioada septembrie 2013 - iunie 2015, se arată în CV-ul publicat pe site-ul Senatului.

Potrivit sursei citate, numirea lui Paţurcă în funcţia de Inspector general la Călăraşi este prima decizie de acest fel aprobată de noul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. De precizat faptul că numirea unui inspector şcolar general se face prin ordin semnat de ministru.

Totuşi, numirea fostei senatoare poate fi văzută ca neaşteptată, după ce aceasta a făcut o serie de declaraţii acide la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. De exemplu, în 2019, membru PSD pe atunci, Paţurcă a afirmat, într-un ziar local, că şeful statului este “arogant” şi un “penal cu imunitate absolută”.

“Ştiţi prea bine că a obţinut case prin fals şi uz de fals – fapt stabilit definitiv de Justiţie. Are zeci de dosare penale (48) deschise pe numele său şi suspendate pe durata mandatului”, susţinea ea la acea vreme.

Totodată, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2019, Paţurcă a declarat despre proiectul “România educată” că este doar un titlu, “fără nicio acţiune în plan concret”, un “titlu jignitor, prin care Iohannis ne spune că nu suntem educaţi şi că vine el să ne educe”.