Fost director CIA din era Obama face o listă cu ideologiile care ar trebui vânate de servicii

John Brennan, fost director CIA în administraţia Obama
John Brennan, fost director CIA în administraţia Obama (Getty Images)

Fostul director al CIA de pe vremea administraţiei Obama, John Brennan, a declarat pentru MSNBC într-un interviu în ziua inaugurării că o mare parte din comunitatea de informaţii sub conducerea lui Joe Biden încearcă să descopere comploturi periculoase împotriva ţării „ca un laser”.

În ultimele săptămâni, în presa americană de stânga, au existat îngrijorător de multe apeluri la vizarea unor ideologii politice care - conform stângii americane - ar trebui monitorizate.

Citiți și Fostul director CIA din administraţia Obama înfierează asasinarea fizicianului iranian

Cu toate acestea, declaraţiile făcute de fostul director CIA (ale cărui responsabilităţi nu au fost niciodată legate de afacerile interne din SUA) sunt fără precedent. Brennan a declarat în mod expres că ideologiile sunt „violente” şi că reprezintă o ameninţare internă.

Brennan, unul dintre cei mai controversaţi directori CIA ai ultimelor decenii, a spus în interviul MSNBC fără nici o preocupare minimă pentru încălcarea drepturilor americanilor că agenţiile de informaţii ar trebui să monitorizeze „extremişti religioşi, autoritari, fascişti, bigoţi, rasişti, nativişti, chiar libertarieni ...”.

Citiți și CNN nu se dezminte: Fostul director CIA cere o lovitură de palat împotriva lui Donald Trump

El a spus că aceste sisteme de convingeri s-au reunit sub umbrela unei presupuse mişcări pro-Trump capabilă să comită violenţă.

„Am avut coşmaruri din cauza naturii ameninţărilor”, a început el părând că rememorează zilele de director al CIA. Am văzut „creşterea acestei polarizări în Statele Unite şi violenţa domestică şi grupurile susţinătorilor supremaţiei albe”, a continuat el - în ciuda faptului că CIA nu este mandatată să se ocupe cu asemenea cazuri, fiindu-i interzis să monitorizeze cetăţeni americani.

Citiți și Fostul director CIA muşcă din nou - Trump nu va mai avea niciodată şansa să candideze pentru o funcţie publică

Comparând această „ameninţare” cu o insurgenţă străină cu care SUA s-a luptat în ultimul timp peste ocean, Brennan a spus că „reuneşte o alianţă sfântă de extremişti religioşi, autoritari, fascişti, bigoţi, rasişti, nativişti, chiar şi libertarieni”.

Se încarcă player-ul...

El a adăugat: „Şi, din păcate, cred că a existat acest impuls care a generat, din păcate, retorica demagogică a oamenilor care tocmai au plecat de la guvern, dar şi a celor care continuă în sălile Congresului, astfel că eu chiar consider că forţele de ordine, securitatea internă, serviciile de informaţii şi chiar oficialii apărării fac tot posibilul pentru a elimina ceea ce pare a fi o ameninţare foarte gravă şi insidioasă pentru democraţia şi republica noastră ".

Citiți și Trump numeşte cinci oficiali "mincinoşi şi trădători". Trei foşti capi de servicii, printre ei

Frazarea folosită de Brennan a implicat că aceste grupuri sunt deja monitorizate de serviciile secrete americane sub Biden.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii