Fost deputat PNL, condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită

Marin Anton
Marin Anton (Ziaristii.com)

Fostul deputat PNL Marin Anton a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Bucureşti la cinci ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă.

Fost preşedinte al filialei PNL Giurgiu, Anton fusese trimis în judecată de către DNA pentru luare de mită pe 8 ianuarie 2019. Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada iunie-noiembrie 2009, inculpatul Anton Marin, în calitate de secretar de stat şi vicepreşedinte al Consiliului Tehnico-Economic din cadrul Ministerului Transporturilor, a acceptat promisiunea şi ulterior, a primit, de la reprezentantul filialei din România a companiei internaţionale care avea în executare contractul de modernizare a aeroportului Otopeni, suma totală de 22.760.654 lei (aproximativ 5.3 milioane euro, la cursul de schimb din acea perioadă), ce reprezenta un comision de 3.5% din valoarea cu care urma să se suplimenteze contractul de execuţie a lucrărilor.

În 2019, Marin Anton avea să fie demis din funcţie după ce a afirmat că familia lui va vota cu social-democraţii dacă PSD va da ordonanţa privind amnistia, el fiind trimis în judecată pentru luare de mită. Reacţia lui Ludovic Orban a fost imediată, liderul PNL declarând că nu "tolerează o asemenea bătaie de joc".

"Dacă un preşedinte de filială îşi permite să facă astfel de declaraţii care încalcă grosolan linia partidelor şi produc daune inestimabile, eu consider că astfel de preşedinţi trebuie să plece acasă. Dacă nu luăm măsuri înseamnă că distrugem munca fiecăruia care a construit în partidul ăsta şi eu personal nu tolerez o asemenea bătaie de joc", a menţionat Orban, potrivit unor surse politice.