Forţa de reacţie rapidă a Diviziei a 82-a Aeropurtată, trimisă în Washington DC pentru a stăvili violenţa

Divizia 82-a aeropurtată
Divizia 82-a aeropurtată (CAPT. ROBYN HAAKE/US ARMY/AFP via Getty Images)

Pentagonul a ordonat forţei de răspuns rapid a Diviziei a 82-a Aeropurtate să se desfăşoare în zona Washington D.C., pe fondul revoltelor în întreaga naţiune, potrivit mai multor surse.

Formaţiunea a fost desfăşurată la începutul acestui an pentru a potoli protestele violente organizate de Iran în Irak. Surse au declarat luni pentru Breitbart News că Divizia îşi pregătea echipamentul pentru a fi desfăşurată, însă oficialii Pentagonului nu au dorit să confirme acest lucru.

O sursă a mai spus pentru Breitbart News că a 16-a Brigadă de Poliţie Militară de la baza Fort Bragg a fost trimisă de asemenea în Washington D.C.

Măsurile Washingtonului vin după ce SUA a fost lovită de un val de jafuri sistematice, distrugeri de monumente naţionale şi incendii ale companiilor, precum şi ale clădirilor guvernamentale, inclusiv atacuri la Casa Albă.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că trimite unităţi militare ca răspuns la revolte.

„Prima şi cea mai înaltă datorie a mea ca preşedinte este să apăr marea noastră ţară şi poporul american. Am depus jurământ că voi susţine legile naţiunii noastre şi tocmai asta voi face ”, a afirmat el.

Trump a cerut guvernatorilor, în cadrul unei conferinţe, să reia controlul străzilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe