Donald Trump vrea să declare Antifa organizaţie teroristă

Proteste majore în SUA, 30 mai 2020
Proteste majore în SUA, 30 mai 2020 (AFP / Getty Images)

Preşedintele Donald Trump a declarat duminică faptul că administraţia sa va declara Antifa - un grup de extremă stânga, strâns legat de mişcările comuniste şi cvasi-marxiste - o organizaţie teroristă.

Anunţul survine în timp ce SUA este zguduită de proteste violente apărute în urma morţii unui bărbat de culoare în timpul arestării sale în oraşul Minneapolis.

„Statele Unite ale Americii vor desemna ANTIFA organizaţie teroristă”, a scris Trump într-o serie de mesaje pe Twitter, învinovăţind pentru revolte organizaţia Antifa şi alte elemente „radicale de stânga”.

Pe lângă aceasta, Trump a subliniat că publicaţiile de ştiri mainstream „fac tot ceea ce le stă în putinţă pentru a încuraja ura şi anarhia” în Statele Unite.

„Atâta timp cât toată lumea înţelege ce fac, că transmit FAKE NEWS şi că sunt oameni cu adevărat răi, cu o agendă bolnavă, putem rezolva problemele cu uşurinţă”, a scris preşedintele.

Potrivit unei ştiri Associated Press, peste 1.400 de persoane au fost arestate în toată ţara începând cu 28 mai, pe fondul protestelor survenite în urma morţii lui George Floyd în timpul arestării sale operate de ofiţerul de poliţie Derrick Chauvin.

Chauvin a fost arestat şi acuzat de omor din culpă, însă evoluţia nu a liniştit protestele.

Cel puţin 1.383 de persoane au fost arestate încă de săptămâna trecută. Numărul real este probabil mai mare, deoarece protestele au continuat.

Între timp, Trump a lăudat faptul că a fost folosită Garda Naţională pentru a opri tulburările.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe