Focar de Covid-19 la Neamţ, într-un centru pentru persoane cu handicap. Peste 160 de cazuri confirmate

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

În judeţul Neamţ a izbucnit un nou focar de infecţie căreia îi cad victime beneficiari şi angajaţi ai Centrului pentru recuperarea şi reabilitarea persoanelor cu handicap (CRRPH) Păstrăveni. Potrivit datelor făcute publice de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ, la centrul respectiv au fost înregistrate 167 de îmbolnăviri cu COVID-19. Din totalul îmbolnăvirilor, 100 de cazuri au fost înregistrate la beneficiari, iar 67 la angajaţi.

"Salariaţii COVID-19 pozitivi, aflaţi în izolare preventivă la domiciliu, au fost internaţi, iar familiile au fost plasate în izolare la domiciliu", precizează conducerea DSP Neamţ, citată de Agerpres.

Beneficiarii cu forme uşoare sau asimptomatici sunt trataţi în centru.

"Ca urmare a consultărilor dintre şefii DGASPC, ai Centrului Păstrăveni şi medicii specialişti s-a stabilit ca salariaţii care ar fi trebuit să încheie perioada de izolare la locul de muncă să rămână în continuare în activitate, iar cei din prima tură care au primit rezultatele negative să vină la lucru, de asemenea", mai transmite DGASPC Neamţ.

Şi la Centrul pentru copii cu dizabilităţi "Sancta Maria" Piatra-Neamţ sunt înregistrate 6 cazuri de COVID-19 la salariaţi şi 13 la tinerii aflaţi în instituţie.

"Personalul a fost internat în spital în vederea izolării şi tratării. Tinerii, asimptomatici, au fost izolaţi în cadrul centrului, într-un pavilion separat, au fost evaluaţi de către medici infecţionişti şi sunt monitorizaţi de către personalul de specialitate al centrului", informează conducerea DSP Neamţ.

Totodată, conducerea DSP Neamţ precizează că, din 16 aprilie, a început testarea personalului de îngrijire şi în căminele de bătrâni. Testarea acestora trebuia efectuată de 2 ori pe lună, la începutul fiecărei perioade de izolare preventive la locul de muncă.

Au fost recoltate probe din 21 de cămine de bătrâni publice şi private, de la 245 angajaţi şi beneficiari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură