Flacăra Jocurilor Paralimpice a ajuns la Londra

Epoch Times România
29.08.2012
Flacăra Jocurilor Paralimpice a sosit miercuri dimineaţă la Londra unde va trece prin mai multe locuri emblematice din capitala britanică, înainte a intra pe Stadionul olimpic pentru ceremonia de deschidere programată în cursul serii.

După o ştafetă de noapte, flacăra, care a fost aprinsă marţi seara la Stoke Mandeville (nord-estul Londrei), locul unde s-a născut mişcarea paralimpică în urmă cu peste 60 de ani, şi-a început parcursul prin capitală.

Aceasta va trece prin apropierea celor mai cunoscute locuri turistice londoneze, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, catedrala Westminster, Tower Bridge sau chiar pasajul pietonal din Abbey Road imortalizat de grupul Beatles.

Torţa va ajunge la Stadionul olimpic pentru ceremonia de deschidere a celei de-a 14-a ediţii a Jocurilor Paralimpice de vară, ce va debuta la ora locală 20,30, în prezenţa reginei Elisabeta a II-a şi în faţa a 80.000 de spectatori.

Un număr record de 4.200 de sportivi din 166 de ţări vor participa la Jocurile Paralimpice, care vor avea loc la Londra în perioada 29 august-9 septembrie 2012.

România va participa la Jocurile Paralimpice cu o delegaţie formată din şase sportivi: atletul Florin Cojoc, campion european la săritura în lungime, cicliştii Eduard Novak - campion mondial şi olimpic la velodrom şi proba rutieră - şi Imre Torok, înotătorii Samuel Ciorap şi Naomi Ciorap, care se situează în acest moment pe poziţiile 5 şi 7 la nivel european, şi jucătorul de tenis de masă Dacian Makszin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor