Fiul cel mare al fostului dictator cubanez Fidel Castro se sinucide

Fidel Angel Castro Diaz-Balart
Fidel Angel Castro Diaz-Balart (Getty Images)

Fidel Angel Castro Diaz-Balart, cel mai mare băiat al răposatului dictator cubanez Fidel Castro, s-a sinucis joi după ce s-a luptat luni de zile cu o depresie, a raportat media cubaneză.

Publicaţia Cuba Debate a notat că Diaz-Balart, în vârstă de 68 de ani, a fost spitalizat şi a continuat să primească tratament ca pacient externat.

“Diaz-Balart, care a fost îngrijit de un grup de doctori timp de câteva luni din cauza unei stări de depresie profundă, s-a sinucis în această dimineaţă”, a precizat Cuba Debate.

În ultimii câţiva ani, Diaz-Balart a lucrat în calitate de consilier ştiinţific la Consiliul de Stat al Cubei şi a fost vicepreşedinte al Academiei de Ştiinţe din Cuba.

În perioada 1980-1992, fiul lui Fidel Castro a condus programul nuclear naţional al Cubei şi a depus eforturi pentru construirea unei centrale nucleare în ţară. Totuşi, Havana a fost nevoită să oprească acest proiect în 1992 din cauza lipsei de fonduri.

Fidel Castro, ce a fost responsabil pentru numeroase crime politice în timpul revoluţiei cubaneze şi în perioada următoare, a murit în 2016 la vârsta de 90 de ani.

Sub conducerea lui Castro, Cuba a fost folosită de ţările blocului comunist ca gazdă a taberelor de antrenament pentru trupele speciale angrenate în activităţi teroriste şi pentru a antrena aliaţi care luptau împotriva Occidentului, atât din Africa cât şi din Orientul Mijlociu.