Fiul cel mai mare al lui Kim Jong Il prezice colapsul Coreei de Nord

Fiul cel mai mare al liderului nord-coreean decedat Kim Jong Il a declarat că regimul se va prăbuşi curând sub conducerea fratelui său vitreg, "liderul suprem" Kim Jong Un, conform rapoartelor media.
Transmisie TV din 23 decembrie 2011, înfăţişând elevi la şcoli militare din Coreea de Nord, plângând după Kim Jong Il (AFP Photo / Ho / North Korean TV)
Alex Johnston
18.01.2012

Fiul cel mai mare al liderului nord-coreean decedat Kim Jong Il a declarat că regimul se va prăbuşi curând sub conducerea fratelui său vitreg, "liderul suprem" Kim Jong Un, conform rapoartelor media.

Kim Jong Nam a acordat interviuri unui scriitor cu sediul din Tokyo, Yoji Gomi, spunând: "regimul lui Kim Jong Un nu va dura mult timp", potrivit citatelor care apar în ziarul The Guardian, sugerând că va urma o luptă pentru putere. Interviul lui apare în noua carte "Tatăl Meu, Kim Jong Il, şi cu mine."

"Fără reforme, Coreea de Nord se va prăbuşi, iar când astfel de modificări vor avea loc, regimul se va prăbuşi", a afirmat el.

În ceea ce priveşte ţara comunistă izolată, "cred că vom vedea cum se pierde timp preţios pe măsură ce regimul rămâne inactiv, indecis dacă să continue cu reformele sau să rămână la structura politică actuală", a adăugat Jong Nam.

Jong Nam, care în prezent locuieşte în China, a căzut din favoarea tatălui său cu mai mult de un deceniu în urmă, când a fost arestat în Japonia cu documente false, în timp ce încerca să viziteze Disneyland.

Gomi, într-un interviu la CNN, a declarat că Jong Nam a căzut în dizgraţie nu din cauza incidentului de la Disneyland ci pentru ca el a criticat politicile militare ale tatălui său.

"El vrea ca Coreea de Nord să îmbrăţişeze reformele economice şi să îşi deschidă porţile", a adăugat Gomi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor