Fitch scade ratingul Greciei la "faliment controlat"

(photos.com)

Agenţia de evaluare financiară Fitch a scăzut ratingul Greciei la "faliment controlat" de la C, după ce creditorii privaţi şi-au dat acordul pentru o anulare parţială a datoriei elene.

Restructurarea datoriei a fost acceptată de 83,5% dintre creditorii privaţi ai Atenei, ceea ce permite ţării să evite falimentul, a anunţat vineri guvernul elen.

Moneda europeană s-a depreciat în raport cu alte monede importante, după finalizarea conversiei datoriilor Greciei, potrivit Bloomberg.

Pe de altă pare, bursele europene au crescut vineri, pentru a treia zi, pe fondul finalizării acordului.

Comisarul european pentru afaceri montere, Olli Rehn, a salutat contribuţia sectorului privat la acord, drept "un element indispensabil pentru asigurarea sustenabilităţii viitoare a datoriei elene şi, în concluzie, drept o contribuţie decisivă la stabilitatea financiară a zonei euro în ansamblu".

"Partenerii internaţionali ai Greciei au dat dovadă de o solidaritate fără precedent pentru a susţine eforturile ţării pentru a reface sustenabilitatea finanţelor sale publice, reformarea economiei şi administraţiei şi întoarcerea pe calea creşterii economice", a subliniat el.

"Mă aştept în prezent ca autorităţile elene să continue cu aceeaşi determinare programul de ajustare economică şi să pună în aplicare cu rigurozitate ş-i la timp măsurile" cerute de partenerii internaţionali, a adăugat Rehn.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe