Firmele, scutite de plata CAS dacă angajează tineri

Agenţii economici care angajează tineri cu vârsta sub 25 de ani nu vor mai plăti contribuţiile la asigurările sociale pentru aceştia timp de un an, a anunţat premierul Victor Ponta.
Tineri români pe stradă. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
14.07.2012

Agenţii economici care angajează tineri cu vârsta sub 25 de ani nu vor mai plăti contribuţiile la asigurările sociale pentru aceştia timp de un an, a anunţat premierul Victor Ponta, la un interviu la un post TV.

"Vom anunţa sprijinul pentru cei care angajează şomeri sub 25 de ani, faptul că un an de zile nu plătesc contribuţii de asigurări", a spus Ponta, care a precizat că va da mai multe informaţii pe această temă luni, împreună cu ministrul de Finanţe. Măsurile fac parte dintr-un proiect al Guvernului care are ca scop stimularea firmelor pentru a angaja cât mai mulţi tineri.

Măsura anunţată de Ponta vine în contextul în care tot mai mulţi tineri nu reuşesc să promoveze examenul de Bacalaureat şi astfel ei nu îşi pot continua studiile şi nu au nici şanse prea mari să se angajeze. Numai anul trecut, aproape 100.000 de tineri au picat Bacalaureatul, ceea ce le-a redus şansele de a obţine un loc de muncă.

Şomajul în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani este de 23,7% la nivelul întregii ţări, conform informaţiilor furnizate de Eurostat, iar cel mai ridicat nivel al şomajului se înregistrează în centrul ţării - 36%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor