Firea, acuzaţii incendiare la adresa lui Dragnea: "Momentul 10 august a fost foarte bine pus la cale de echipa domniei sale!"

Pe 10 august, Jandarmeria a spulberat cu gaze, tunuri cu apă şi lovituri mitingul Diasporei. Trei luni mai târziu, intrată în război cu Dragnea, Firea îl acuză practic pe acesta de orchestrarea evenimentelor.
Protest Piaţa Victoriei
Protest Piaţa Victoriei (Epoch Times România)

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut, sâmbătă seara la România TV, că echipa lui Liviu Dragnea a pus la cale momentul 10 august când, reamintim, protestul Diasporei a fost spulberat cu violenţă de Jandarmerie.

„Momentul 10 august a fost foarte bine pus la cale de echipa domniei sale şi am informaţiile astea din anturajul domniei sale. Eu trebuia să decontez evenimentele politic, iar doamna prefect juridic. Dar uite că nu a fost aşa. Vrea să transforme capitala României, municipiul Bucureşti şi să ajungem precum Beirut”, a declarat Firea, preluată de Aktual24.ro, la România TV.

Potrivit sursei citate, PSD a contracarat prompt, prin "vocea" lui Felix Stroe, preşedinte PSD Constanţa.

„În continuarea acţiunilor sale, de demonizare a preşedintelui PSD şi a activităţii sale, d-na Firea pretinde fără dovezi că instituţiile de control ale statului inventează dosare şi că ‘… nici pe vremea guvernării PDL sau a tehnocraţilor nu am avut atâtea controale’ (?!). Mai mult, tot Liviu Dragnea ar fi organizat împreună cu Ministerul de Interne şi ‘echipa sa de comunicare’ acţiunea de pe 10 august (?!), adăugând: ‘Ştiu mai multe, dar nu vreau să spun!’, afirmaţii puerile, lipsite de orice fundament, ale unei persoane însetate de răzbunare”, a declarat liderul PSD Constanţa, conform sursei citate.

Reamintim că intrată pe lista neagră a lui Dragnea după ce i-a cerut public demisia, Firea a lansat ieri seara acuzaţii grave la adresa şefului său de partid, susţinând că acesta ar lichida-o inclusiv fizic dacă ar putea şi că, în războiul său, Dragnea vrea să dea o OUG pentru a "desfiinţa Bucureştiul." Mai exact, pentru a o "chinui" pe ea şi a-i distruge carierea politică, liderul PSD ar vrea să dea OUG pentru ca sectoarele Bucureştiului să devină unităţi administrativ-teritoriale de sine stătătoare, iar Primăria Capitalei să fie desfiinţată sau să devină ceva decorativ. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

Reamintim că pe 10 august sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, mulţi ajungând aproape sufocaţi sau răniţi la ambulanţe, unde angajaţi SMURD şi ei cu ochii înroşiţi de gaze le-au acordat primul ajutor. Ulterior, la Parchetul Militar au fost înregistrate peste 770 de plângeri contra jandarmilor. Până acum, niciun jandarm n-a fost arestat sau sancţionat, dimpotrivă, maiorul Laurenţiu Cazan a fost avansat director general al Jandarmeriei Bucureşti, iar colonelul Paraschiv - Fantoma Albă - e propus de Carmen Dan pentru avansare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne