Filiera Buzău, fieful lui Ciolacu: Firma care mută milioane de la PSD către presă. Cifra de afaceri a crescut de 835 de ori

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Două societăţi comerciale care, începând cu 2020, au primit de la Organizaţia centrală a PSD contracte pentru "servicii de presă şi propagandă" au multiple legături cu Buzăul – fieful preşedintelui acestui partid, Marcel Ciolacu, precum şi cu Sorina Stan-Docuz, o apropiată a liderului social-democrat, relatează g4media.

Prima este firma de publicitate stradală Look Outdoor SRL, înfiinţată în Buzău şi administrată de Roxana Ilie, cea mai bună prietenă a Sorinei-Stan Docuz. În 2020, după ce a semnat contracte cu PSD, cifra de afaceri a Look Outdoor a crescut de 835 de ori faţă de anul anterior. La alegerile parlamentare din 2020, Look Outdoor a primit cel mai mare contract semnat de PSD Buzău pentru materiale de campanie.

A doua firmă se numeşte Vertigo Events SRL, despre care Ciolacu a dezvăluit, într-un interviu acordat Recorder la mijlocul lunii septembrie, că este una dintre cele două agenţii care intermediază contractele PSD cu site-urile de unde se obţin "feed-back-uri" despre iniţiativele partidului.

Din februarie 2020, aproape 40% dintre părţile sociale ale Vertigo Events au fost preluate de Cezar Batog Bujeniţă, un om de afaceri născut în Buzău. Tot în 2020, la începutul mandatului de preşedinte plin al PSD al lui Ciolacu, Batog Bujeniţă a împrumutat PSD cu 445.000 de lei pentru cheltuieli de campanie, iar, la începutul lui 2022, a fost numit pe filiera aceluiaşi partid, în Consiliul de Administraţie al Romgaz. Pentru această funcţie fusese nominalizată şi sora Sorinei Stan-Docuz, dar PSD a renunţat, în final, la această numire.

Surse din cadrul PSD au afirmat, pentru G4Media.ro, că prezenţa firmei Look Outdoor, înfiinţată în locul de baştină al preşedintelui acestui partid, Marcel Ciolacu, precum şi prezenţa unor persoane din acest municipiu în aceste afaceri, nu este deloc întâmplătoare şi a avut loc cu ştirea acestuia.

Articolul integral aici.