Fifor neagă că are vreo legătură cu dosarul Caraş Severin: "Am rămas foarte mirat"

Mihai Fifor
Mihai Fifor (Epoch Times România)

Fostul ministru de Interne Mihai Fifor a susţinut, joi, că nu are nicio legătură cu scandalul aprobării ilegale a deţinerii de arme ce face obiectul dosarului de la Caraş-Severin, dosar în care îi apare numele. Fifor a mai afirmat că nu ştie despre ce este vorba, dar că va merge la audieri dacă va fi chemat, relatează Digi24.ro

„Nu, am văzut şi eu în presa din ultimele ore şi am rămas foarte mirat de această chestiune, chiar nu ştiu despre ce este vorba. Înţeleg că cineva a menţionat numele meu în nu ştiu ce conversaţie, chiar nu ştiu despre ce este vorba şi nici nu văd cum aş putea să am vreo legătură cu această poveste. Până la urmă cred că este important că instituţiile statului îşi fac datoria şi sunt absolut convins că vor face lumină şi în această speţă. Dar, subliniez, chiar nu am idee despre ce este vorba în acest dosar şi nici nu am vreo legătură cu această speţă. Am citit şi eu în materialele de presă, dar, încă o dată, nu ştiu despre ce este vorba, nu am nicio legătură cu această poveste”, a declarat Fifor la Antena 3.

Fifor a mai susţinut că până la această oră nu l-a sunat nimeni de la DIICOT ca să îl cheme la audieri, însă va merge în cazul în care îi va fi solicitat acest lucru.

„Nici nu se pune problema, categoric că da (întrebat dacă va merge la audieri - n.r.). Totuşi să ne gândim că sunt fost ministru, fie şi interimar, al Ministerului de Interne. Sunt un om care întotdeauna a militat pentru respectarea legii şi am respectat întotdeauna legea, fără nici un fel de problemă. Categoric că nu se pune problema să nu răspund unei astfel de solicitări”, a declarat Fifor.

Întrebat dacă este sau nu o întâmplare că ar putea fi chemat de procurori la audieri, Mihai Fifor a spus că nu vrea să facă speculaţii în acest sens.

Reamintim că numele fostului ministru de Interne Mihai Fifor apare în dosarul de la Caraş-Severin privind aprobarea ilegală a deţinerii de arme. Unul dintre suspecţii din dosar ar fi menţionat numele lui Fifor şi al lui Ion Mocioalcă pentru a intimida conducerea IPJ astfel încât să nu fie tras la răspundere pentru fapte.