Primăria Chişinău: Ziua Vinului şi Hramul Oraşului ar putea fi sărbătorite în aceeaşi zi

Primăria municipiului Chişinău
Primăria municipiului Chişinău (Epoch Times)

Dacă Guvernul nu vrea să acorde ajutor pentru organizarea Zilei Vinului, atunci, Primăria din Chişinău poate comasa această sărbătoare cu Hramul Oraşului. Această propunere a fost făcută, luni, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale, de către şefa Direcţiei relaţii externe, Gabriela Ciumac. Potrivit "Infotag", ea a comunicat că „la sărbătoare vor fi mulţi turişti şi, în acest fel, ei vor avea posibilitatea să participe la două sărbători odată”.

Ciumac şi-a exprimat nedumerirea în legătură cu faptul că Executivul a găsit surse pentru a primi doi oaspeţi înalţi din Rusia, unul dintre care are legătură directă cu embargoul Federaţiei Ruse asupra vinurilor moldoveneşti.

„Câţi bani s-au alocat pentru ei ? Oare chiar să coste mai mult arenda scenei pentru Ziua Vinului?”, s-a arătat indignată ea.

Ciumac a comunicat că vinificatorii, care se ocupă de organizarea sărbătorii, s-au adresat Primăriei pentru ajutor.

La rândul său, primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă a remarcat că „viceprimarul, Nistor Grozavu va fi delegat din partea Primăriei pentru a participa la soluţionarea problemelor ce apar şi abordarea acestora în cadrul comisiei speciale, care a fost creată de către Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare”.

Edilul şi-a exprimat speranţa că „totuşi, cele două sărbători vor fi organizate”.

Guvernul a anunţat că, în acest an, Ziua Vinului va fi organizată în Piaţa Marii Adunări Naţionale în zilele de 5 şi 6 octombrie. În acest an, tot procesul de organizare a fost încredinţat vinificatorilor. Hramul Oraşului, tradiţional, este sărbătorit pe 14 octombrie de Ziua Acoperământului Maicii Domnului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe