Fashion Week, Milano: Colecţia Armani va fi prezentată în spatele uşilor închise pe postul TV “La 7”

Stilistul: "Cele mai simple idei pot fi uneori cele mai bune. Nimeni nu se gândise vreodată la asta. Nimic mai democratic. Astfel voi ajunge la toată lumea."
Designerul italian Giorgio Armani
Designerul italian Giorgio Armani (www.succes.com)

Armani va defila în spatele uşilor închise. Spectacolele sale erau programate pentru Fashion Week din Milano: Emporio pe 24 septembrie şi Armani Fashion Show pe 26 septembrie. Dar, într-o notă, casa de modă avertizează: "considerând cu durere în suflet că situaţia legată de pandemia aflată încă în desfăşurare nu permite ca spectacolele să fie puse în scenă ca în trecut, designerul alege două moduri diferite de a prezenta colecţiile fără public".

Emporio va fi lansat digital cu un videoclip pe 24 septembrie la ora locală 11:30 pe emporio-buildingdialogues.com, un minisite dedicat proiectului. În videoclipul filmat în sediul designerului, din via Bergognone, pe lângă noile modele sunt prezentate şi intervenţiile diferiţilor actori, cântăreţi şi dansatori fideli brandului.

Armani Fashion Show, de 40 de minute, va fi transmis în direct pe postul de televiziune “La7” sâmbătă, 26 septembrie, la ora programată în timpul săptămânii modei din Milano şi simultan pe site-ul armani.com şi pe platforma Camera Nazionale della Moda.

Giorgio Armani relatează într-un interviu pentru Corriere: „Cele mai simple idei pot fi uneori cele mai bune. Moda în televiziune a avut momentul său spectaculos în anii '80, când noi, stiliştii, apăream adesea oferind sfaturi de tot felul, dar nu a fost încă folosită pentru a descrie o nouă colecţie, pe care nici măcar colaboratorii din interior nu au văzut-o încă. Se vorbeşte despre democratizare şi ce este mai democratic decât televiziunea?".

"A fost o alegere instinctivă, născută din necesitatea dialogului cu publicul. După scrisoarea deschisă publicată în WWD din luna aprilie, în plin lockdown, am fost literalmente inundat de mesaje, inclusiv de la persoane obişnuite. Este ca şi cum aş fi deschis un canal de comunicare direct şi autentic pe care doresc să îl menţin. Şi apoi, chiar şi astăzi, farmecul televizorului este incontestabil. Personal, pe parcursul acelei perioade de lockdown, am fost contactat şi aşteptam legătura cu Lilli (Gruber/n. red.) pe care o respect ​​şi am urmărit-o dintotdeauna. Ea va fi cea care va lansa spectacolul meu în direct“.

Numărul spectacolelor fizice din cadrul Fashion Week din Milano programate în perioada 22-28 septembrie s-a redus. Majoritatea, începând cu Missoni, care deschide evenimentul, a optat deja pentru digital. Este încă un mister evenimentul casei de modă Prada din 24 septembrie.